بنابراين شايسته و لازم است تمامى خواهران و برادران دينى علاوه بر اين كه در بجا آوردن واجبات سعى و كوشش مىكنند از انجام محرمات الهى بپرهيزند، چرا كه انجام بسيارى از گناهان موجب مىشود اعمال صالح انسان از بين رفته و حبط شود.
حضرت امام جعفر صادق (ع) در روايتى مىفرمايند ": در بجا آوردن اعمال صالح و نيك سعى و تلاش كنيد و اگر عمل صالح انجام نمىدهيد پس گناه نكنيد، همانا كسى كه بنا مىكند و خراب نمىكند بنايش بالا مىرود، هر چند كم باشد، و كسى كه بنا مىكند و خراب مىكند بنايى ندارد ".
فصل دوم - مسائل حقوق در منابع فقه و روايات اسلامى از جمله رساله حقوق حضرت امام سجاد (ع) حقوقى بيان شده است كه برخى از آنها واجب و برخى هر چند غير واجب ولى سزاوار است رعايت شود. اين حقوق عبارت است از:
1 - حقوق خداوند بر انسان و حقوق پيامبر اكرم (ص) و معصومين (ع) و قرآن و فرائض و واجبات 2 - حقوق انسان بر خود 3 - حقوق متقابل انسانها نسبت به يكديگر 4 - حقوق ملتها نسبت به يكديگر 5 - حقوق متقابل انسان و طبيعت حقوق خداوند بر انسان بالاترين حقوق حق خداوند بر انسان است، پس واجب است كه:
اولا - به وسيله تفكر و تدبر در نظام وجود، خدا را كه خالق و منعم او است بشناسد و به او ايمان آورد.
ثانيا - تنها او را پرستش و اطاعت كند و از هرگونه شركى در عقيده و عمل پرهيز نمايد.
ثالثا - شكر او را كه منعم حقيقى است در هر حال بجا آورد و از كفران نعمتهاى او پرهيز كند، وشكر هر نعمتى به شناخت درست آن نعمت و استفاده صحيح و مشروع از آن مىباشد.