باشد. چهارم - ذره هاى مدفوع در آب نباشد. پنجم - مدفوع يا ادرار هنگام بيرون آمدن بيش از اندازه معمول محل را آلوده نكرده باشد.
و اگر هنگام شستن محل ادرار و مدفوع با آبى كه متصل به كر يا جارى است تطهير نمايند و به بدن يا لباس ترشح كند، چنانچه بو يا رنگ يا مزه آن آب به وسيله نجاست تغيير نكرده باشد يا ذره هاى مدفوع در آب نباشد، اجتناب از آن لازم نيست.
3 - آب جارى:
" آب جارى " آبى است كه از زمين جوشيده و بر آن جريان داشته باشد، مانند آب چشمه و قنات.
" مسأله 34 " آب جارى گرچه كمتر از كر باشد چنانچه نجاست به آن برسد، تا هنگامى كه بو يا رنگ و يا مزه آن به وسيله نجاست تغيير نكرده پاك است، و اگر آن را تغيير دهد، آن مقدار كه تغيير يافته نجس و طرفى كه به چشمه پيوسته است - هر چند كمتر از كر باشد - پاك است.
" مسأله 35 " آب چشمه اى كه جارى نيست ولى طورى است كه اگر از آن بردارند باز مىجوشد، حكم آب جارى را دارد، و نيز آبى كه كنار نهر ايستاده و متصل به آب جارى است، در نجس نشدن حكم آب جارى را دارد.
" مسأله 36 " چشمه اى كه مثلا در زمستان مىجوشد و در تابستان از جوشش مىافتد، فقط وقتى كه مىجوشد حكم آب جارى را دارد.
" مسأله 37 " آبى كه روى زمين جريان دارد ولى از زمين نمىجوشد، چنانچه كمتر از كر باشد و نجاست به آن برسد نجس مىشود.
" مسأله 38 " آب لوله كشى منازل و ساختمان ها اگر به كر يا شبكه آب شهرى پيوسته باشد مانند آب جارى است.
4 - آب باران:
" مسأله 39 " " باران " در صورتى پاك كننده است كه عرفا بگويند باران مىبارد، و بنابر احتياط به مقدارى باشد كه اگر بر زمين سخت ببارد جريان پيدا كند، و باريدن چند قطره كافى نيست.
" مسأله 40 " اگر بر چيز نجسى كه عين نجاست در آن نيست يك مرتبه باران ببارد، جايى كه باران به آن رسيده پاك مىشود، و در فرش و لباس و مانند آن بنابر احتياط بايد