و مطمئن درمان بيمارى منحصر به آن باشد در حد ضرورت اشكال ندارد.
" مسأله 2979 " آشاميدن شراب و انواع مشروبات الكلى حرام و در بعضى از روايات بزرگترين گناه شمرده شده است، و اگر كسى شراب را حلال بداند، در صورتى كه متوجه باشد كه لازمه حلال دانستن آن تكذيب خدا وپيامبر اكرم (ص) مىباشد كافر است. از حضرت امام جعفر صادق (ع) روايت شده است كه فرمودند: " شراب ريشه بديها و منشأ گناهان است، و كسى كه شراب مىخورد عقل خود را از دست مىدهد و در آن هنگام خدا را نمىشناسد و از هيچ گناهى باك ندارد و هيچ حرمتى را نگه نمىدارد و حق خويشان نزديك را رعايت نمىكند و از زشتيهاى آشكار رو نمىگرداند و روح ايمان و خدا شناسى از بدن او بيرون مىرود و روح ناقص خبيثى كه از رحمت خدا دور است در او مىماند، و خدا و فرشتگان و پيامبران و مؤمنين او را لعنت مىكنند و تا چهل روز نماز او قبول نمىشود، و روز قيامت روى او سياه است و زبان او از دهانش بيرون مىآيد و آب دهان او به سينه اش مىريزد و فرياد تشنگى او بلند است ".
" مسأله 2980 " سر سفره اى كه در آن شراب مىخورند - اگر انسان يكى از آنان حساب شود - نبايد بنشيند، و از چيز خوردن از آن سفره هم بايد اجتناب نمايد .
" مسأله 2981 " بر هر مسلمان واجب است مسلمان ديگرى را كه در اثر گرسنگى يا تشنگى نزديك به مرگ است غذا يا آب بدهد و او را از مرگ نجات دهد.
" مسأله 2982 " كسى كه در اثر گرسنگى يا تشنگى به حد اضطرار رسيده و چيز حلال به دست نمىآورد، مىتواند به حدى كه خطر را از خود دفع نمايد از چيز حرام بخورد يا بياشامد، و اگر ناچار شود از مال شخص ديگرى بخورد بايد عوض آن را بدهد.
" مسأله 2983 " خوردن و آشاميدن از منزل يا باغ بستگان نزديك انسان مانند: پدر، مادر، برادر، خواهر، عمو، عمه، دايى، خاله، فرزند، همسر و نيز دوستان و كسى كه منزل و كار خود را به انسان محول نموده است، در صورتى كه اطمينان يا گمان به راضى نبودن آنان نداشته باشد جايز است.
مستحبات و مكروهات خوردن و آشاميدن:
" مسأله 2984 " هنگام غذا خوردن چند چيز مستحب است:
1 - پيش از شروع به غذا خوردن و بعد از آن دستها را بشويد.