جانشين وى خواهند شد، و اگر باغبان بميرد مسأله دو صورت دارد:
الف - چنانچه در متن قرارداد مباشرت شخص باغبان شرط نشده باشد، قرارداد به هم نمىخورد و وارثان وى جانشين اويند، و در صورتى كه وارثان خودشان عمل را انجام ندهند و اجير هم نگيرند و اجبار آنها هم ممكن نباشد، حاكم شرع از مال ميت اجير مىگيرد و حاصل را ميان ورثه ميت و مالك تقسيم مىكند.
ب - چنانچه در ضمن عقد شرط كرده باشند كه خود او درختها را تربيت كند، مالك مىتواند قرارداد را به هم بزند و دستمزد باغبان را برابر عرف بپردازد يا رضايت دهد وارثان او يا كسى كه آنها اجيرش مىكنند درختها را تربيت نمايد.
" مسأله 2189 " از هنگامى كه محصول نمايان مىشود باغبان مالك سهميه خود مىگردد، بنابراين چنانچه بعد از آن و قبل از تقسيم بميرد - حتى اگر مساقات به دليل شرط مباشرت خود عامل باطل شود - سهم وى به وارثش منتقل مىشود.
" مسأله 2190 " كارهايى نظير احداث راه آب، ديواركشى و نصب موتور كه معمولا در هر سال تكرار نمىشود - در صورتى كه در قرارداد شرط نشده باشد - به عهده مالك باغ مىباشد، و كارهايى نظير اصلاح درختان، كندن علفهاى هرزه و آبيارى كه طبق معمول هر سال تكرار مىشود - در صورتى كه در قرارداد شرط نشده باشد - به عهده باغبان مىباشد.
" مسأله 2191 " اگر زمينى را به ديگرى واگذار كند كه در آن درخت بكارد و آنچه عمل مىآيد مال هر دو باشد بنابر مشهور معامله باطل است، و اين معامله را " مغارسه " مىنامند، پس اگر درختها مال صاحب زمين بوده بعد از كاشت و تربيت هم از آن او است، و كسى كه آنها را تربيت كرده است اگر به امر مالك آنها را تربيت كرده باشد مالك بايد مزد او را بدهد، همچنين است اگر به گمان صحيح بودن معامله آنها را تربيت كرده باشد.
و اگر درختها مال كسى بوده كه آنها را كاشته و تربيت كرده است بعد از تربيت هم مال او است و مىتواند آنها را بكند، ولى بايد گودالهايى را كه به واسطه كندن درختها پيدا شده پر نمايد، و اجاره زمين را از روزى كه درختها را كاشته به صاحب زمين بدهد. همچنين مالك هم مىتواند او را مجبور نمايد كه درختها را بكند، و اگر مالك درختها را بكند و به واسطه كندن او عيبى در آنها پيدا شود بنابر احتياط بايد تفاوت قيمت آن را به صاحب درختها بدهد، و نمى تواند او را مجبور نمايد كه با اجاره يا بدون اجاره درختها را در زمين باقى بگذارد.