" مسأله 851 " مستحب است نمازگزار در حال ايستادن شانه ها را پايين بيندازد، دستها را روى رانها بگذارد، انگشتها را به هم بچسباند، جاى سجده را نگاه كند، سنگينى بدن را به طور مساوى روى دو پا بيندازد و با خضوع و خشوع نماز را بجا آورد.
3 - تكبيرة الاحرام:
" مسأله 852 " گفتن " الله اكبر " در آغاز هر نماز، واجب و ركن است و بايد دو كلمه " الله " و " اكبر " و نيز حروف آن پشت سر هم گفته شود. همچنين نمازگزار بايد اين دو كلمه را به عربى صحيح بگويد، و اگر به عربى غلط يا ترجمه آن را بگويد كفايت نمىكند.
" مسأله 853 " بنابر احتياط تكبيرة الاحرام نماز را به كلمه اى كه پيش از آن مىگويد - مثلا به اقامه يا دعايى كه پيش از آن مىخواند - نچسباند.
" مسأله 854 " اگر نمازگزار بخواهد " الله اكبر " را به كلمه اى كه بعد از آن مىگويد - مثلا به " بسم الله الرحمن الرحيم " - بچسباند بنابر احتياط " ر " " اكبر " را ضمه بدهد.
" مسأله 855 " هنگام گفتن تكبيرة الاحرام بايد بدن آرام باشد، پس چنانچه از روى عمد در حال حركت تكبيرة الاحرام را بگويد نمازش را دوباره بخواند. و اگر از روى اشتباه حركت كند احتياطا نماز را تمام كند و دوباره بخواند، هر چند در اين حالت صحت تكبير و نماز خالى از قوت نيست، مگر اين كه ايستادن صدق نكند.
" مسأله 856 " مستحب است هنگام گفتن تكبيرة الاحرام و تكبيرهاى ديگر نماز دستها را تا برابر گوش يا برابر صورت بالا ببرد.
" مسأله 857 " تكبير و حمد و سوره و ذكر و دعا را بايد طورى بخواند كه خودش بشنود، و اگر به واسطه سنگينى گوش يا ناشنوايى و يا سر و صداى زياد نمىشنود، بايد طورى بگويد كه اگر مانعى نباشد بشنود.
" مسأله 858 " كسى كه لال است يا زبان او بيمارى دارد به گونه اى كه نمىتواند تكبيرة الاحرام را درست بگويد، بايد هر طورى كه مىتواند بگويد، و اگر به كلى توان گفتن آن را ندارد، بايد از قلب خود بگذراند و براى تكبير با انگشت اشاره كند و اگر مىتواند زبان را هم حركت دهد.
" مسأله 859 " اگر بعد از گفتن تكبيرة الاحرام شك كند كه آن را صحيح گفته يا نه، چنانچه مشغول خواندن چيزى شده و شك كرده به شك خود اعتنا نكند، و اگر چيزى نخوانده بنابر احتياط واجب صورت خود را از قبله برگرداند و سپس تكبير را اعاده نمايد، و اگر با همان تكبير نماز را تمام كند و دوباره بخواند بهتر است.