" مسأله 1204 " " نماز " از انسان بالغ و عاقل واجد شرايط در هيچ حالى ساقط نمىشود، حتى در حال درگيرى مسلحانه، حمله دزد يا درنده به هر شكل ممكن بايد نماز خود را بخواند، اگر ممكن باشد ايستاده و اگر نه نشسته يا در حال راه رفتن، پياده يا سواره يا خوابيده، و بايد تا ممكن است تكبيرة الاحرام را رو به قبله بگويد و بقيه نماز را هم هر قدر كه مىتواند رو به قبله انجام دهد، و اگر نمىتواند ركوع و سجود را به طور كامل بجا آورد به اشاره انجام دهد. و چنانچه نماز خواندن براى او به اين اندازه هم ممكن نباشد، بنابر احتياط واجب بايد پس از نيت، تكبيرة الاحرام را به قصد ما فى الذمه بگويد و به جاى هر ركعت يك " سبحان الله والحمد لله ولا إله الا الله والله اكبر " گفته و به دنبال آن دعاى ديگرى هم بخواند و سپس با تشهد و سلام نماز را تمام نمايد. و اگر به وظيفه خود به شكل ممكن عمل نمايد نمازش اعاده يا قضا ندارد.
" مسأله 1205 " اگر به جهت ضرورت، بعضى از نماز را به عنوان مثال در حال راه رفتن يا سواره بخواند و در بين نماز ضرورت بر طرف شود، بايد باقيمانده نماز را بر طبق وظيفه فعلى تمام و كامل بجا آورد، و اگر وقت باقى است بنابر احتياط دوباره نماز را به طور كامل بخواند. همچنين اگر بعضى از نماز را كامل انجام داده و در بين آن خوف و ضرورت پيدا شده است باقيمانده را بر طبق ضرورت بجا آورد.
" مسأله 1206 " اگر انسان به وجود دشمن يا درنده يقين كند و نماز را شكسته يا در حال راه رفتن بجا آورد و بعد معلوم شود اشتباه كرده است، چنانچه وقت نماز باقى است بنابر احتياط نماز را دوباره بخواند، و اگر وقت گذشته قضا ندارد.
" مسأله 1207 " اگر نمازگزار براى دفع حمله حيوان درنده يا دزد نماز را به نيت نماز خوف دو ركعتى يا سواره و يا در حال راه رفتن بجا آورد، چنانچه تا آخر وقت نماز، خوف او باقى باشد نمازش صحيح است، و اگر نه بنابر احتياط نماز را دوباره به طور كامل بخواند.
نماز قضا " مسأله 1208 " كسى كه از روى عمد يا اشتباه و يا ندانستن مسأله نماز واجب خود را در وقت آن نخوانده باشد بايد قضاى آن را بجا آورد، همچنين است اگر در تمام وقت نماز خواب و يا مست بوده يا مدتى از دين برگشته و مرتد شده باشد. و چنانچه از روى اختيار خود را بيهوش كرده باشد بنابر احتياط نمازهاى زمان بيهوشى خود را قضا نمايد، بلكه اگر بيهوشى او غير اختيارى بوده بنابر احتياط مستحب قضا نمايد.
"