براى عبادتهاى خود غسل كند، اگر چه گمان داشته باشد كه پيش از تمام شدن ده روز دوباره خون مىبيند، ولى اگر يقين يا اطمينان داشته باشد كه پيش از تمام شدن ده روز دوباره خون مىبيند، نبايد غسل كند و نمى تواند نماز بخواند و بايد به احكام حائض عمل نمايد.
" مسأله 450 " اگر زن پيش از ده روز پاك شود و احتمال دهد كه در باطن خون هست، بايد با مقدارى پنبه خود را امتحان كند، پس اگر پاك بود غسل كرده و عبادتهاى خود را بجا آورد، و اگر پاك نبوده و خون به صفات حيض باشد به ترتيب زير عمل نمايد:
الف - اگر در عدد حيض عادت ندارد يا عادت او ده روز است، بايد صبر كند تا اگر پيش از ده روز يا سر ده روز پاك شد غسل كند، و اگر از ده روز گذشت سر ده روز غسل نمايد.
ب - اگر در حيض عادت ندارد، مقدار حيض او بر طبق دستوراتى كه براى " مبتدئه " و " مضطربه " و " ناسيه " گفته شد معين مىشود.
ج - اگر عادت دارد و عادت او كمتر از ده روز است، چنانچه بداند پيش از تمام شدن ده روز يا سر ده روز پاك مىشود نبايد غسل كند، و اگر احتمال مىدهد خون او از ده روز مىگذرد احتياط واجب آن است كه تا دو روز عبادت را ترك كند و بعد از دو روز تا روز دهم كارهاى استحاضه را بجا آورد و كارهايى را كه بر حائض حرام است ترك نمايد، پس اگر پيش از تمام شدن ده روز يا سر ده روز از خون پاك شد تمامش حيض است، و اگر از ده روز گذشت بايد عادت خود را حيض و بقيه را استحاضه قرار دهد، و عبادتهايى را كه بعد از روزهاى عادت بجا نياورده قضا نمايد.
" مسأله 451 " اگر چند روز را حيض قرار دهد و عبادت نكند و بعد بفهمد حيض نبوده است، بايد نماز و روزه اى را كه در آن روزها بجا نياورده قضا نمايد، و اگر چند روز را به گمان اين كه حيض نيست عبادت كند و بعد بفهمد حيض بوده، چنانچه آن روزها را روزه گرفته بايد قضا نمايد.
3 - غسل استحاضه يكى از خونهايى كه از زن خارج مىشود " خون استحاضه " است و زن را در موقع ديدن اين خون " مستحاضه " مىگويند. خون استحاضه در بيشتر اوقات زرد رنگ و سرد است و بدون فشار و سوزش بيرون مىآيد و غليظ نيست، ولى ممكن است گاهى سياه يا سرخ و گرم و غليظ باشد و با فشار و سوزش بيرون آيد.
" مسأله 452 " خون استحاضه بر سه قسم است: