3 - اگر خونى كه ديده بيش از ده روز باشد و نتواند حيض را به واسطه نشانه هاى آن تشخيص دهد، پس اگر همه خون به صفات حيض باشد بنابر احتياط واجب بايد هفت روز نخست را حيض و بقيه را استحاضه قرار دهد، مگر اين كه يقين داشته باشد كه مقدار عادت او اجمالا كمتر و يا بيشتر از هفت روز بوده، كه در اين دو صورت بنابر احتياط واجب بايد در مقدار تفاوت احتياط كند، يعنى كارهايى را كه بر حائض حرام است ترك كند و به وظايف مستحاضه عمل نمايد.
4 - اگر بيشتر از ده روز خون ببيند و خون او اصلا نشانه حيض را نداشته باشد، بايد در هفت روز نخست احتياط كند و بقيه را استحاضه قرار دهد.
مسائل متفرقه حيض:
" مسأله 444 " زنان " مضطربه "، " مبتدئه "، " ناسيه " و " صاحب عادت عدديه " اگر خونى ببينند كه نشانه هاى حيض را داشته باشد، بايد از اول عبادت را ترك كنند، و چنانچه بعد بفهمند حيض نبوده - مثل اين كه از سه روز كمتر باشد - بايد عبادتهايى را كه بجا نياورده اند قضا نمايند. و اگر نشانه هاى حيض را نداشته باشد، بنابر احتياط واجب كارهاى استحاضه را بجا آورند و كارهايى را كه بر حائض حرام است ترك نمايند.
" مسأله 445 " زنى كه در حيض عادت دارد - چه در وقت حيض عادت داشته باشد چه در عدد حيض يا هم در وقت و هم در عدد آن - اگر دو ماه پشت سر هم خلاف عادت خود خونى ببيند كه وقت آن يا شماره روزهاى آن يا هم وقت و هم شماره روزهاى آن يكى باشد، عادتش به آنچه در اين دو ماه ديده است بر مىگردد.
" مسأله 446 " مقصود از يك ماه ابتداى خون ديدن است تا سى روز، نه از روز اول ماه تا آخر ماه.
" مسأله 447 " زنى كه معمولا ماهى يك مرتبه خون مىبيند اگر در يك ماه دو مرتبه خون ببيند و آن خونها نشانه هاى حيض را داشته باشد، چنانچه روزهايى كه در وسط پاك بوده از ده روز كمتر نباشد، بايد هر دو را خون حيض قرار دهد.
" مسأله 448 " اگر سه روز يا بيشتر خونى ببيند كه نشانه حيض دارد سپس ده روز يا بيشتر خونى ببيند كه نشانه استحاضه دارد و دوباره سه روز يا بيشتر خونى به نشانه هاى حيض ببيند، بايد خون اول و خون آخر را كه نشانه هاى حيض داشته حيض، و خون وسط را استحاضه قرار دهد.
" مسأله 449 " اگر زن پيش از ده روز پاك شود و بداند كه در باطن خون نيست، بايد