كمتر از درهم در لباس يا كمتر از نخود در بدن باشد، نماز خواندن با آن اشكال ندارد.
و در صورتى كه شك كند به اين مقدار رسيده يا نه، چنانچه قبلا به اين اندازه نبوده نماز خواندن با آن اشكال ندارد.
" مسأله 775 " خونى كه به لباس بدون آستر مىريزد و به پشت آن مىرسد يك خون حساب مىشود، ولى اگر پشت لباس جداگانه خونى شود و دو خون به هم برسند و يكى شوند بنابر احتياط واجب بايد هر كدام را جدا حساب نمود، پس اگر مجموع آنها به قدر يك درهم باشد نماز در آن صحيح نيست.
" مسأله 776 " اگر خون به لباسى كه آستر دارد بريزد و به آستر آن برسد و يا به آستر بريزد و روى لباس خونى شود، بايد هر كدام را جدا گانه حساب نمود.
" مسأله 777 " اگر خون لباس كمتر از درهم باشد و رطوبتى به آن برسد، در صورتى كه خون و رطوبتى كه به آن رسيده به اندازه درهم يا بيشتر شود و اطراف را آلوده كند نماز با آن باطل است، بلكه اگر مجموع رطوبت و خون به اندازه درهم نشود و اطراف را هم آلوده نكند نماز خواندن با آن اشكال دارد، مگر اين كه رطوبت خشك شود و عين آن بر طرف گردد. همچنين است حكم بدنى كه به كمتر از يك نخود خون آلود شده و رطوبتى از خارج به آن رسيده باشد.
" مسأله 778 " اگر بدن يا لباس به چيزى غير از خون نجس شود، گرچه كمتر از يك درهم يا يك نخود باشد نماز با آن باطل است، همچنين است اگر به آب يا چيز ديگرى كه با خون نجس شده باشد، نجس شود.
مستحبات و مكروهات در لباس نمازگزار:
" مسأله 779 " چند چيز در لباس نمازگزار مستحب است از آن جمله: عمامه با تحت الحنك، پوشيدن عبا و لباس سفيد، پوشيدن پاكيزه ترين لباسها، استعمال بوى خوش، دست كردن انگشتر عقيق و پوشاندن قدمهاى پا براى زنها.
" مسأله 780 " چند چيز در لباس نماز گزار مكروه است از آن جمله: پوشيدن لباس سياه يا چرك و يا تنگ، پوشيدن لباسى كه نقش صورت دارد و باز بودن دكمه هاى لباس.
مكان نمازگزار مكان نمازگزار داراى شش شرط است:
شرط اول - آن كه مباح باشد، پس نماز در جاى غصبى - گرچه روى فرش يا تخت غير