" مسأله 201 " نجس كردن حرم پيامبر (ص) و امامان (ع) حرام است، و اگر نجس شود، چنانچه نجس ماندن آن بى احترامى باشد تطهير آن واجب است، بلكه احتياط مستحب آن است كه اگر بى احترامى هم نباشد آن را تطهير كنند.
" مسأله 202 " توقف " جنب "، " حائض " و " نفساء " در مساجد و نيز وارد شدن آنان در مسجد الحرام و مسجد النبى (ص) به تفصيلى كه در جاى خود بيان مىشود حرام است.
" مسأله 203 " داخل شدن كفار در مسجد هر چند براى شنيدن مطالب اسلامى باشد اشكال دارد، زيرا علاوه بر كفر معمولا جنب مىباشند. و اگر خواستند جهت شنيدن مطالب اسلامى داخل مسجد شوند، بايد محلى را در كنار مسجد تهيه نمود كه عنوان " مسجد " نداشته باشد.
" مسأله 204 " نصب عكس و پوستر و مانند آن به ديوار مسجد اگر موجب تخريب و ضرر به آن نشود حرام نيست، گرچه وجود عكس هنگام نماز مكروه است.
" مسأله 205 " جا گرفتن در مسجد و مانند آن - به هر شكل كه باشد - اگر طول نكشد و به گونه اى باشد كه چنانچه ديگرى در آنجا بنشيند عرفا بگويند جاى او را غصب كرده، موجب اولويت مىشود و استفاده ديگرى از آن جايز نيست.
" مسأله 206 " انجام مراسم گوناگون در مساجد اگر مزاحم نماز و وعظ و ارشاد نباشد و موجب تخريب و ضرر به مسجد و يا هتك آن نشود اشكال ندارد.
" مسأله 207 " نقل و انتقال ملكيت مسجد يا تغيير آن براى كارهاى ديگر كه با مسجد بودن منافات دارد جايز نيست، و ابزار و لوازم آن مانند در و پنجره و فرش را اگر به هيچ وجه در همان مسجد يا مساجد ديگر قابل استفاده نباشد مىتوانند بفروشند، و پول آن را اگر ممكن است صرف تعمير همان مسجد و اگر نه صرف تعمير مساجد ديگر نمايند. و كسانى كه مىخواهند فرش يا چيز ديگرى براى مساجد يا حسينيه ها و يا حرم امامان (ع) بخرند خوب است آن را وقف نكنند، بلكه به آنجا تمليك نمايند تا متولى يا حاكم شرع بتواند در موقع لزوم آن را مطابق مصلحت تبديل نمايد.
" مسأله 208 " ساختن مسجد و تعمير مسجدى كه نزديك به خرابى است مستحب مىباشد، و اگر مسجد طورى خراب شود كه تعمير آن ممكن نباشد، مىتوانند آن را خراب كنند و دوباره بسازند، بلكه مسجدى را كه خراب نشده مىتوانند براى احتياج مردم خراب كنند و بزرگتر يا محكمتر بسازند.