" مسأله 298 " اگر خشك شدن رطوبت اعضا به خاطر گرماى زياد هوا يا حرارت زياد بدن باشد، وضو درست است، ولى در هر حال بايد براى مسح رطوبت كافى وجود داشته باشد.
" مسأله 299 " راه رفتن در بين وضو اشكال ندارد، پس اگر بعد از شستن صورت و دستها چند قدم راه برود و بعد سر و پاها را مسح كند، وضوى او صحيح است.
شرط يازدهم - كارهاى وضو را خود انسان انجام دهد، پس اگر ديگرى او را وضو دهد يا در رساندن آب به صورت و دستها و مسح سر و پاها به او كمك كند وضو باطل است.
" مسأله 300 " كسى كه نمىتواند كارهاى وضو را انجام دهد بايد نايب بگيرد، و اگر نايب اجرت بخواهد در صورت توانايى بايد بدهد، ولى لازم است خود او نيت وضو نمايد و با دست خود مسح كند، و اگر نمىتواند مسح كند بايد نايب دست او را گرفته و به جاى مسح او بكشد، و اگر به اين اندازه هم قدرت نداشته باشد بايد نايب از دست او رطوبت بگيرد و سر و پاى او را مسح نمايد، و در صورت اخير بنابر احتياط واجب تيمم هم بنمايد.
" مسأله 301 " هر كدام از كارهاى وضو را كه مىتواند به تنهايى انجام دهد نبايد در آن كمك بگيرد.
شرط دوازدهم - استعمال آب براى او مانعى نداشته باشد.
" مسأله 302 " كسى كه مىترسد اگر وضو بگيرد مريض شود و يا اگر آب را به مصرف وضو برساند خود او يا نفس محترمى تشنه بماند، نبايد وضو بگيرد، بلكه اگر نداند آب براى او ضرر دارد و وضو بگيرد و بعد معلوم شود زيان داشته، بنابر احتياط واجب تيمم كند و با آن وضو نماز نخواند، و اگر با آن وضو نماز خوانده دوباره بجا آورد.
" مسأله 303 " اگر رساندن آب به صورت و دستها به مقدار كمى كه وضو با آن صحيح است ضرر نداشته باشد و بيشتر از آن ضرر داشته باشد، بايد با همان مقدار كم وضو بگيرد.
شرط سيزدهم - در اعضاى وضو مانعى از رسيدن آب به بدن وجود نداشته باشد، پس اگر چيزى مانند: قير، رنگ، لاك و چسب كه جسميت دارند مانع رسيدن آب به بدن شوند، بايد پيش از وضو آنها را بر طرف كرد.
" مسأله 304 " رنگ موهايى كه خانمها براى رنگ كردن مو يا ابروى خود به كار