برابر پيشانى است با ترى آب وضو كه در كف دست مانده دست بكشد، و بنابر احتياط واجب با دست راست و از بالا به پايين و با سه انگشت جلوى سر را مسح نمايد. و لازم نيست همه قسمت جلوى سر را مسح نمايد، بلكه هر قسمت از آرا مسح كند كافى است.
" مسأله 266 " كسى كه موى سرش به اندازه اى بلند است كه اگر شانه كند به صورت يا جاى ديگر سرش مىرسد، هنگام مسح بايد با باز نمودن فرق، پوست جلوى سر يا به هر ترتيب ديگر بيخ موها را مسح كند، و اگر موهايش به اين اندازه بلند نيست، كافى است روى موها را مسح نمايد.
" مسأله 267 " مستحب است هنگام مسح سر بگويد: " اللهم غشنى برحمتك وبركاتك وعفوك " يعنى: " خدايا مرا با رحمت وبركتها و بخشايش خود بپوش ".
" مسأله 268 " پس از مسح سر بايد با ترى آب وضو كه در كف دست باقى مانده روى پاها را از سر انگشت تا برآمدگى روى پا مسح نمايد، و احتياط مستحب آن است كه تا مفصل مسح شود، و بنابر احتياط واجب با سه انگشت مسح نمايد و بهتر از آن مسح با تمام كف دست است. و لازم نيست مسح بر شست پا باشد، بلكه اگر انگشتهاى ديگر هم مسح شود كافى است، ولى بايد بر روى بلندى پا ختم شود.
" مسأله 269 " احتياط واجب آن است كه در مسح پاها دست را بر سر انگشتها بگذارد و بعد به روى پا بكشد، نه آن كه تمام دست را روى پا بگذارد و كمى بكشد.
" مسأله 270 " مستحب است هنگام مسح پاها بگويد: " اللهم ثبتنى على الصراط يوم تزل فيه الاقدام، واجعل سعيى فيما يرضيك عنى، يا ذا الجلال والاكرام " يعنى:
" خدايا آن روز كه گامها بر صراط مىلغزد گام مرا ثابت و استوار بدار، و كوششم را در آنچه از من خرسند مىشوى قرار ده، اى دارنده شكوه و بزرگوارى ".
" مسأله 271 " هنگام مسح بايد جاى مسح خشك باشد، و اگر به اندازه اى تر باشد كه ترى دست بر آن اثر نكند مسح باطل است، ولى اگر ترى به اندازه اى كم باشد كه رطوبتى را كه بعد از مسح در آن ديده مىشود بگويند فقط از ترى كف دست است اشكال ندارد.
" مسأله 272 " اگر آب مسح سر به آب صورت متصل شود وضو باطل نمىشود، ولى مسح پا نبايد با رطوبت گرفته شده از آب صورت باشد. همچنين اگر هنگام شستن صورت مقدارى از موها هم خيس شود و موقع مسح سر رطوبت آن با رطوبت مسح مخلوط شود، وضو باطل نمىشود، ولى مسح پا نبايد با آن رطوبت انجام شود.
" مسأله 273 " هنگام مسح بايد سر و پا را ثابت نگاه داشته دست را روى آن بكشد،