" مسأله 789 " اگر بعضى از وارثان ميت صغير يا ديوانه و يا غايب باشند، تصرف در ملك آنها حرام و نماز در آن باطل است، ولى تصرفات جزئى كه براى برداشتن ميت معمول است اشكال ندارد.
" مسأله 790 " نماز خواندن در مسافرخانه يا جاهايى كه براى واردين آماده است، در صورتى كه اطمينان پيدا شود كه صاحبش راضى است اشكال ندارد، و در صورت عدم اطمينان مشكل است. و در غير اين قبيل جاها در صورتى مىتوان نماز خواند كه مالك آن اجازه دهد يا حرفى بزند كه از آن معلوم شود براى نماز خواندن اجازه داده است، مثلا اجازه دهد تا در ملك او بنشيند يا بخوابد كه از اينها فهميده مىشود براى نماز خواندن هم اجازه داده است.
" مسأله 791 " در زمينهاى بسيار وسيعى كه دور از ده و چراگاه حيوانات است - گرچه صاحبان آنها راضى نباشند - نماز خواندن و نشستن و خوابيدن اشكال ندارد. و در زمينهاى زراعتى كه نزديك ده است و ديوار ندارد - اگر چه مالكين آنها صغير و ديوانه باشند - نماز و عبور و تصرفات جزئى كه مضر به محصول زمين نيست اشكال ندارد، ولى اگر يكى از صاحبانش ناراضى باشد بنابر احتياط تصرف در آن حرام و نماز باطل است.
شرط دوم - مكان نمازگزار بايد آرام و بدون حركت باشد، بنابراين نماز خواندن در وسائل نقليه در حال حركت كه قهرا موجب حركت زياد و تكان خوردن انسان مىشوند باطل است، مگر در حال ناچارى - مانند تنگى وقت - كه در اين صورت نيز بايد تا جايى كه مىتواند و صورت نماز به هم نمىخورد هنگام حركت و تكان خوردن چيزى نخواند، و هر گاه وسيله نقليه از سمت قبله برگشت نمازگزار نيز خود را به سمت قبله بچرخاند.
" مسأله 792 " در جايى كه به واسطه احتمال باد و باران يا زيادى جمعيت و مانند آن اطمينان ندارد كه بتواند نماز را تمام كند، اگر به اميد پيش نيامدن مانع و تمام كردن نماز شروع به نماز نمايد اشكال ندارد، و چنانچه به مانعى بر نخورد نمازش صحيح است.
شرط سوم - از جاهايى نباشد كه ماندن يا ايستادن در آن و يا نشستن روى آن حرام است، بنابراين نبايد زير سقفى كه در آستانه ويرانى است، يا روى فرشى كه نام خدا يا آيات قرآن روى آن نوشته شده نماز بخواند، و اگر خواند احوط آن است كه دوباره بخواند.
" مسأله 793 " نماز خواندن روى قبور معصومين (ع) بلكه روى قبور علما و بزرگان دين در صورتى كه بى احترامى به آنان باشد حرام است، و بنابر احتياط بايد نماز خود را