" مسأله 1998 " خريد و فروش چيزى كه نجس شده و آب كشيدن آن ممكن است، و نيز دارويى كه عين آن نجس نيست و نجس شده ودرمان منحصر به آن است اشكال ندارد، ولى بنابر احتياط فروشنده بايد نجس بودن آن را به خريدار ياد آور شود.
" مسأله 1999 " بنابر احتياط واجب بايد دارويى را كه عين آن نجس است معامله نكنند، مگر آن كه درمان منحصر به آن باشد.
" مسأله 2000 " اگر چيز پاكى مانند: روغن، نفت و بنزين كه آب كشيدن آن ممكن نيست نجس شود، چنانچه مثلا روغن نجس را براى خوردن بفروشند معامله باطل و عمل حرام است، و اگر براى كارى بخواهند كه پاك بودن شرط آن نيست - مانند اين كه بنزين يا نفت را براى سوخت ماشين يا بخارى بخواهند - فروش آن اشكال ندارد، ولى بنابر احتياط به خريدار اطلاع دهند.
" مسأله 2001 " خريد و فروش روغن و داروهاى روان و عطرهايى كه از كشورهاى غير اسلامى وارد مىشود اگر نجس بودن آن قطعى نباشد اشكال ندارد، ولى چنانچه در كشورهاى غير اسلامى از دست كافر بگيرند و از اجزاى حيوانى باشد كه خون جهنده دارد نجس است، و معامله آن باطل مىباشد، بلكه اگر در كشور اسلامى هم از دست كافر بگيرند معامله آن باطل است، مگر آن كه بدانند از مسلمان خريده است.
" مسأله 2002 " اگر روباه يا پلنگ را به غير دستورى كه در شرع معين شده كشته باشند يا خودش مرده باشد، خريد و فروش پوست آن حرام و معامله آن باطل است.
" مسأله 2003 " خريد و فروش گوشت و پوست و پيه و چرمى كه از كشورهاى غير اسلامى مىآورند يا از دست كافر گرفته مىشود باطل است، مگر اين كه انسان بداند از حيوانى است كه ذبح شرعى شده است.
" مسأله 2004 " خريد و فروش گوشت، پوست، پيه و چرمى كه در دست مسلمان است اشكال ندارد، ولى اگر انسان بداند كه از كافر گرفته و تحقيق نكرده از حيوانى است كه به دستور شرع كشته شده يا نه، خريدن آن حرام و معامله باطل است.
" مسأله 2005 " اگر گوشت يا پوست و يا ساير اجزاى مردار بجز استفاده در مواردى كه پاك بودن در آن شرط است منافع قابل توجه ديگرى داشته باشد - مانند اين كه براى خوراك دام و طيور و يا تبديل آنها به كود و مانند آن توسط دستگاههاى جديد مورد بهره بردارى قرار گيرد - ظاهرا خريد و فروش آنها به همين قصد اشكال ندارد.
" مسأله 2006 " خريد و فروش خون براى انتفاع حلال جايز است، بنابراين خريد و فروش خون براى تزريق به بيمار اشكال ندارد، مگر اين كه گرفتن خون براى خون دهنده