دارد، چنانچه پيش از رسيدن به آيه سجده بفهمد، بنابر احتياط آن سوره را رها كند و سوره ديگرى بخواند، و چنانچه پس از خواندن آيه سجده بفهمد، بنابر احتياط واجب در بين نماز سجده آن را بجا آورد و آن سوره را تمام كند و يك سوره ديگر هم به قصد قربت مطلقه بخواند و پس از آن دوباره نماز خود را بخواند.
" مسأله 866 " اگر نمازگزار در حالى كه نماز مىخواند آيه سجده را بشنود به اشاره سجده كند، و نمازش صحيح است، ولى بعد از نماز احتياطا سجده را دوباره بجا آورد.
و چنانچه در حال نماز آيه سجده را گوش دهد حكم آن نظير جايى است كه آيه سجده را از روى اشتباه بخواند كه در مسأله پيش گفته شد.
" مسأله 867 " در نماز مستحبى خواندن سوره لازم نيست، اگر چه آن نماز به واسطه نذر كردن واجب شده باشد، مگر آن كه نماز متعارف بين مردم را نذر كرده باشد كه در اين صورت بايد سوره را بخواند. و اگر در بعضى از نمازهاى مستحبى مثل " نماز وحشت " كه سوره مخصوصى دارد بخواهد به دستور آن نماز رفتار كرده باشد، بايد همان سوره را بخواند.
" مسأله 868 " اگر پس از حمد يكى از سوره هاى " توحيد " يا " كافرون " را شروع كند، نمىتواند آن را رها كرده و سوره ديگرى بخواند، ولى اگر سوره ديگرى را شروع كند، تا هنگامى كه به نصف نرسيده مىتواند آن را رها كند و سوره ديگرى بخواند.
" مسأله 869 " در نماز جمعه و نيز نماز ظهر روز جمعه مستحب است در ركعت اول پس از حمد " سوره جمعه " و در ركعت دوم پس از حمد " سوره منافقين " خوانده شود، و اگر كسى مشغول يكى از اينها شود بنابر احتياط واجب نمىتواند آن را رها كند و سوره ديگرى بخواند، هر چند به نصف سوره نرسيده باشد.
" مسأله 870 " اگر نمازگزار در نماز جمعه يا نماز ظهر جمعه از روى فراموشى به جاى سوره " جمعه " و " منافقين " سوره ديگرى را - گرچه سوره " توحيد " يا " كافرون " باشد - بخواند، تا به نصف نرسيده مىتواند آن را رها كند و سوره " جمعه " يا " منافقين " را بخواند، ولى اگر از روى عمد سوره " توحيد " يا " كافرون " را بخواند - اگر چه به نصف نرسيده باشد - بنابر احتياط واجب نمىتواند رها كند.
" مسأله 871 " اگر مقدارى از سوره را فراموش كند يا از روى ناچارى - مثلا به واسطه تنگى وقت - نشود آن را تمام نمايد، مىتواند آن سوره را رها نموده و سوره