الا الله والله اكبر ". همچنين مىتواند در يك ركعت حمد و در ركعت ديگر تسبيحات بگويد، و بهتر است در هر دو ركعت تسبيحات بخواند.
" مسأله 887 " اگر تسبيحات اربعه را بيشتر از سه مرتبه به قصد ذكر بگويد اشكال ندارد، ولى اگر به قصد آنچه در نماز دستور داده اند بگويد جايز نيست.
" مسأله 888 " بنابر احتياط در تنگى وقت نيز تسبيحات اربعه را سه مرتبه بگويد.
" مسأله 889 " بنابر احتياط واجب بايد مرد و زن در ركعت سوم و چهارم نماز حمد يا تسبيحات را آهسته بخوانند، و چنانچه به جاى تسبيحات حمد بخوانند بنابر احتياط واجب حتى " بسم الله الرحمن الرحيم " آن را هم آهسته بگويند.
" مسأله 890 " كسى كه نمىتواند تسبيحات را ياد بگيرد يا درست بگويد بايد در ركعت سوم و چهارم حمد بخواند.
" مسأله 891 " اگر در يكى از دو ركعت اول نماز به خيال اين كه دو ركعت آخر است تسبيحات بگويد، چنانچه پيش از ركوع بفهمد بايد حمد و سوره را بخواند، و اگر در ركوع يا بعد از آن بفهمد نمازش صحيح است، و بنابر احتياط واجب براى ترك هر يك از حمد و سوره دو سجده سهو بجا آورد، و بنابر احتياط در هر دو صورت براى زيادى تسبيحات نيز دو سجده سهو بجا آورد.
" مسأله 892 " اگر در يكى از دو ركعت آخر نماز به خيال اين كه در دو ركعت اول است حمد بخواند، يا در دو ركعت اول نماز به گمان اين كه در دو ركعت آخر است حمد بخواند - چه پيش از ركوع بفهمد و يا بعد از آن - نمازش صحيح است.
" مسأله 893 " اگر در ركعت سوم يا چهارم بخواهد حمد بخواند و بدون قصد تسبيحات به زبانش بيايد، يا بخواهد تسبيحات بخواند و حمد به زبانش بيايد، بايد آن را رها كرده و دوباره حمد يا تسبيحات را با قصد بخواند، ولى اگر عادتش خواندن همان چيزى بوده كه به زبانش آمده و در قلبش نيز قصد آن را داشته، مىتواند همان را تمام كند و نمازش صحيح است.
" مسأله 894 " كسى كه عادت دارد در ركعت سوم و چهارم تسبيحات بخواند اگر بدون قصد مشغول خواندن حمد شود، بايد آن را رها كند و دوباره حمد يا تسبيحات را با قصد بخواند.
" مسأله 895 " اگر نمازگزار در ركعت سوم يا چهارم شك كند كه حمد يا تسبيحات را خوانده يا نه، يكى از چهار صورت را دارد:
الف - چنانچه پيش از خم شدن به ركوع در حالى كه مشغول استغفار نيست شك كند،