بايد حمد يا تسبيحات را بخواند.
ب - اگر به گمان اين كه تسبيحات را خوانده مشغول استغفار شود و شك كند، بنابر احتياط تسبيحات را بخواند.
ج - اگر در حالى كه خم شده ولى هنوز به حد ركوع نرسيده شك كند، بنابر احتياط بايستد و حمد يا تسبيحات را بخواند.
د - اگر در حال ركوع و يا بعد از آن چنين شكى نمايد، به شك خود اعتنا نكند.
" مسأله 896 " هر گاه شك كند كه كلمه اى را درست گفته يا نه، اگر به چيزى كه بعد از آن است مشغول نشده بنابر احتياط واجب آن كلمه را به طور صحيح بگويد. و اگر به چيزى كه بعد از آن است مشغول شده، چنانچه آن چيز ركن باشد - مثل اين كه در ركوع شك كند كلمه اى از سوره را درست گفته يا نه - بايد به شك خود اعتنا نكند. و اگر ركن نباشد باز هم مىتواند به شك خود اعتنا نكند، ولى اگر احتياطا برگردد و آن كلمه را به طور صحيح بگويد اشكال ندارد، و اگر چند مرتبه شك كند باز مىتواند بگويد، اما اگر به حد وسواس برسد نبايد بگويد، و اگر بگويد بنابر احتياط نمازش را دوباره بخواند.
" مسأله 897 " مستحب است نمازگزار كلمات حمد و سوره و تسبيحات را شمرده بخواند و در حمد و سوره آخر آيات را وقف نموده و به معناى آيات توجه نمايد، و پس از خواندن سوره لحظه اى صبر كرده و سپس تكبير پيش از ركوع را بگويد يا قنوت بخواند.
" مسأله 898 " مستحب است نمازگزار در ركعت اول پيش از خواندن حمد بگويد:
" أعوذ بالله من الشيطان الرجيم " و در ركعت اول و دوم نماز ظهر و عصر، امام جماعت " بسم الله الرحمن الرحيم " را بلند بگويد، ولى در نماز فرادى بلند گفتن آن خالى از اشكال نيست. و اگر نماز را به جماعت مىخواند بعد از تمام شدن سوره حمد امام، و اگر فرادى مىخواند پس از تمام شدن سوره حمد خودش بگويد: " الحمد لله رب العالمين ".
" مسأله 899 " مستحب است نمازگزار پس از خواندن سوره " توحيد " - در ركعت اول باشد يا دوم - يك يا دو يا سه مرتبه بگويد: " كذلك الله ربى " يا " كذلك الله ربنا "، و اين ذكر ارتباطى به قنوت ندارد و نبايد پس از سوره هاى ديگر گفته شود.
" مسأله 900 " مستحب است در ركعت سوم و چهارم پس از خواندن تسبيحات استغفار كند، مثلا بگويد: " استغفر الله ربى واتوب اليه " يا " اللهم اغفر لى ".
" مسأله 901 " مكروه است نمازگزار در تمام نمازهاى يك شبانه روز سوره " توحيد "