پيدا نكند.
" مسأله 397 " زن حامله يا زنى كه بچه شير مىدهد نيز ممكن است خون حيض ببيند، ولى اگر زن حامله در وقت عادت ماهانه خون نبيند و پس از گذشت بيست روز از آن خون ببيند، بنابر احتياط بين وظيفه حائض و مستحاضه جمع نمايد.
" مسأله 398 " زنى كه شك دارد يائسه شده يا نه چنانچه خونى ببيند و نداند حيض است يا خون ديگر، بايد بنا بگذارد كه يائسه نشده است.
" مسأله 399 " كمترين مدت حيض سه روز و بيشترين آن ده روز است، و اگر اندكى كمتر از سه روز باشد، چنانچه خون به كلى قطع شود حيض به حساب نمىآيد، و زن بايد در اين مورد به وظايف مستحاضه عمل نمايد. ولى اگر به طور كامل قطع نشده و در مجراى رحم بماند كافى است و حيض به حساب مىآيد، و چنانچه در بين سه روز مختصرى پاك شود و مدت پاك شدن به قدرى باشد كه بگويند خون استمرار دارد و قطع نشده، باز هم حيض است.
" مسأله 400 " مشهور اين است كه خون در سه روز اول حيض بايد پشت سر هم باشد. ولى اگر فرضا در ضمن ده روز، سه روز يا بيشتر خون ببيند و ليكن سه روز خون پشت سر هم نباشد، بنابر احتياط واجب در روزهاى خون كارهايى را كه بر حائض حرام است ترك كند و كارهاى مستحاضه را نيز انجام دهد و نماز و روزه را بجا آورد و قضاى روزه ها را نيز بگيرد، و در روزهاى پاكى وسط، كارهايى را كه بر حائض حرام است ترك كند و كارهايى را كه زن پاك انجام مىدهد انجام دهد و قضاى روزه ها را نيز بعدا بگيرد.
" مسأله 401 " بعيد نيست كه مراد از سه روز در باب حيض سه شبانه روز باشد، يعنى هفتاد و دو ساعت. ولى اگر سه شبانه روز پشت سر هم نباشد به احتياطى كه در مسأله قبل گفته شد عمل شود.
" مسأله 402 " اگر سه روز پشت سر هم خون ببيند و پاك شود، چنانچه دوباره خون ببيند و مجموع روزهايى كه خون ديده و روزهايى كه در وسط پاك بوده از ده روز بيشتر نشود، همه آنها حتى روزهايى هم كه در وسط پاك بوده حيض است.
" مسأله 403 " زنى كه كمتر از سه روز خون ديده و پاك شده سپس سه روز ديگر يا بيشتر خون ديده، خون دوم حيض است، و خون نخست گرچه در روزهاى عادتش بوده و نشانه هاى حيض را داشته باشد حيض نيست، مگر اين كه مدت دو خون و پاكى وسط، ده روز يا كمتر باشد كه در اين صورت بنابر احتياط واجب در خون اول بين وظيفه حائض و مستحاضه جمع كند، و در پاكى وسط نيز بين وظيفه حائض و زن پاك جمع نمايد.