نصيحتش حاضر سازى و با دقت به آن گوش فرا دهى، پس اگر نصيحتش را صواب و مطابق حقيقت يافتى، خدا را سپاس گويى و آن را بپذيرى و در مقابل آن حق شناسى نمايى، و اگر آن را صواب و بر وفق حقيقت نيافتى، متهمش نكنى و بدانى كه او در خير خواهى تو كوتاهى نكرده و فقط نظرش به خطا رفته است.
حق احسان كننده:
حق " احسان كننده " اين است كه در مقابل احسانى كه كرده از او تشكر نمايى و احسانش را به زبان آورى و او را به نيكى ياد كنى و خالصانه در حق او دعا كنى تا در نهان و عيان از او قدردانى كرده باشى. و هر وقت توانستى احسان او را جبران نمايى.
حق همسايه:
حق " همسايه " اين است كه در حضور كرامت او را، و در غياب آبروى او را حفظ كند و در هر حال او را يارى نمايد و در سختيها تنها نگذارد، از خطاهايش بگذرد و لغزشهايش را ناديده بگيرد، اگر نادانى كرد بردبارى كند و زبان بدگويان را از او بگرداند. پيامبر اكرم (ص) مىفرمايد: " كسى كه با شكم سير بخوابد و همسايه اش گرسنه باشد هرگز به من ايمان نياورده است ". و نيز در روايتى از حضرت رسول اكرم (ص) آمده است كه: " هر كس حقوق همسايه اش را ضايع كند از ما نيست، و جبرئيل (ع) آن قدر راجع به همسايه به من سفارش نمود كه پنداشتم همسايه از انسان ارث خواهد برد ".
حق همسفر:
حق " همسفر " اين است كه اگر قدرت دارى در احسان و اكرام از او فزونتر باشى، و اگر نه برابر و در رديف او باشى، همچنان كه او تو را محترم مىشمارد تو او را محترم بشمارى، همان گونه كه حفظت مىكند حفظش نمايى. در كرامت و جوانمردى بر تو سبقت و پيشدستى نگيرد، و اگر پيشدستى نمود جبران نمايى، از محبتى كه شايسته او است كوتاهى نكنى و به خيرخواهى و نصيحت او پايبند باشى، او را در اطاعت پروردگار و ترك گناه يارى نمايى و در هر حال براى او رحمت باشى نه عذاب.
حق سائل:
حق " سائل " اين است كه اگر مىدانى راست مىگويد به اندازه قدرت حاجتش را بر آورده نمايى و برايش دعا كنى و در رسيدن به خواسته اش او را كمك نمايى، و اگر در راستگويى او شك دارى، مراقب باشى كه بدبينى و شك تو در اثر وسوسه شيطان نباشد تا