عادلانه دريافت نمايد، و نيز حق دارد از مرخصيها، پاداشها و ترفيعات قانونى استفاده كند. ولى در عين حال موظف است در كار خود دقت نمايد و كارى را كه به او محول شده به بهترين شكل انجام دهد، و حق مالك و كارفرما را مطابق با موازين شرعى و قانونى محترم شمارد.
حق افراد مستضعف و مظلوم حق انسانهايى كه به خاطر استضعاف و سلطه قدرتمندان حقوق محترم آنان در جامعه تضييع شده است و توانايى دفاع از حقوق خود را ندارند اين است كه هر كس در حد توان و قدرت خود از آنان حمايت نمايد تا به حقوق خود برسند، و اگر كسى به تنهايى توان حمايت از آنان را ندارد بايد با هماهنگى ديگران به شكل دست جمعى تحصيل قدرت نمايد. در روايتى از پيامبر اكرم (ص) نقل شده كه فرمودند: " هر كس صداى كسى را بشنود كه از مسلمانان يارى مىطلبد و جوابى ندهد مسلمان نيست ".
حق ايتام و محرومين:
خداوند براى فقرا و ايتام و محرومين جامعه در اموال اغنيا حقى را قرار داده است، و در آيه شريفه: " والذين في اموالهم حق معلوم * للسائل والمحروم " به آن تصريح شده است، و اين حق اصولا منطبق بر همان صدقات و زكوات واجب و مستحب مىباشد كه شرايط و كيفيت جمع آورى و مصرف آنها در مسائل زكات گفته شده است. در روايات متعددى آمده است: خداوند آنچه مقتضاى عدالت بوده و حق فقرا و محرومين را تأمين مىكرده در اموال ثروتمندان منظور داشته است و لكن به خاطر امتناع اغنيا و ثروتمندان است كه در جامعه فقير و تهيدست وجود دارد.
از طرف ديگر خداوند براى فقرا و محرومين حقى نيز بر مسئولين جامعه قرار داده است كه شرايطى را فراهم آورند تا فقرا به حقوق مشروع خود برسند، و با تلاش و فعاليت بتوانند روى پاى خود بايستند و به استقلال اقتصادى نائل شوند.
بنابراين اگر حقوق آنان تأمين گردد خود به خود زمينه فقر و محروميت در جامعه از بين مىرود، و با ريشه كن شدن فقر زمينه گناهانى كه ناشى از فقر و محروميت مىباشد از بين خواهد رفت.