چون از مردم مىستانند پيمانه را براى خود تمام و يا به زياده مىگيرند، و هر گاه براى مردم وزن مىكنند كم مىگذارند، آيا كم فروشان گمان ندارند كه پس از مرگ براى روز بزرگى بر انگيخته خواهند شد؟ روزى كه مردم براى امر پروردگار عالم به پا خواهند ايستاد ".
43 - " غش و فريبكارى در معاملات "، حضرت امام جعفر صادق (ع) از پدران معصوم خود (ع) نقل مىكنند كه پيامبر اكرم (ص) فرمودند: " كسى كه در خريد يا فروش با مسلمانى غش و تقلب نمايد از ما نيست، و در روز قيامت با يهود كه متقلب ترين مردم نسبت به مسلمانان هستند محشور خواهد شد ".
44 - " خوردن مال يتيم "، از حضرت امام رضا (ع) سوال شد: كمترين مقدارى كه به واسطه آن خورنده مال يتيم - در صورتى كه قصد برگرداندن آن را نداشته باشد - وارد جهنم مىشود چيست؟ آن حضرت فرمودند: " كم و زيادش در اين معنا يكسان است، همين كه قصدش اين باشد كه به آنان پس ندهد [وارد آتش جهنم مىشود] ".
45 - " استفاده از درآمدهاى نا مشروع "، از حضرت امام محمد باقر (ع) نقل شده است كه پيامبر اكرم (ص) فرمودند: " كسى كه پرده درى نموده و از راه غير مشروع درآمدى به دست آورد، در عوض خداوند از رزق حلال او مىكاهد و روز قيامت از او حسابرسى خواهد نمود ".
46 - " استفاده شخصى از اموال عمومى " 47 - " غصب اموال و تجاوز به حقوق ديگران "، در روايتى از حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالى فرجه وارد شده است: " براى احدى جايز نيست كه بدون اجازه در اموال ديگران تصرف نمايد ". و در روايت ديگرى حضرت رسول اكرم (ص) مىفرمايند: " كسى كه در يك وجب از زمين همسايه خويش خيانت نموده و آن را غصب نمايد، خداوند آن يك وجب زمين را تا هفت طبقه زيرين آن به صورت طوقى بر گردن او مىاندازد تا اين كه بدين حال در قيامت به ملاقات خداوند برود، مگر اين كه از عمل خويش توبه نمايد و آن را به صاحبش برگرداند ".
48 - " خوددارى از پرداخت اموال و حقوق ديگران در صورتى كه توان پرداخت آن را داشته باشد "، از حضرت امام سجاد (ع) روايت شده است كه فرمودند: " روز قيامت