و تنها راضى بودن آنان كافى نيست. و اگر مدتى بعد از مردن او هم اجازه بدهند صحيح است.
" مسأله 3001 " اگر مصرفى را كه ميت معين كرده از ثلث مال او بيشتر باشد و پيش از مردن او ورثه اجازه بدهند كه وصيت او عملى شود، بعد از مردن او نمىتوانند از اجازه خود برگردند.
" مسأله 3002 " اگر كسى وصيت كند از يك سوم دارايى او " خمس "، " زكات "، " نماز "، " روزه " و نيز " كارهاى مستحبى " و " مراسم فاتحه خوانى " انجام دهند، چنانچه وصيت او به ترتيب باشد بايد به همان ترتيب عمل كنند و آنچه را مقدم است - اگر چه مستحب باشد - اول انجام دهند، پس اگر يك سوم دارايى او از مورد اول زياد آمد موارد ديگر را به ترتيب انجام دهند، و اگر زياد نيامد واجب مالى را - مانند: خمس و زكات - از اصل مال بدهند و واجب بدنى - مانند: نماز و روزه - را نيز بنابر احتياط واجب اگر پسر بزرگتر يا وارث ديگرى كه عهده دار آن باشد در بين نيست وارثان غير صغير از سهم خودشان بدهند. و در صورتى كه وصيت او به ترتيب نباشد بايد نخست واجبات مالى و بدنى را انجام دهند، و اگر چيزى از ثلث اضافه آمد يا ورثه اجازه دادند كارهاى مستحب را انجام دهند، و اگر ثلث مال از واجب مالى و بدنى كم آمد، ثلث را بين واجب مالى و بدنى به نسبت تقسيم كنند و كسرى واجب مالى را از اصل مال بدهند و كسرى واجب بدنى را بنابر احتياط وارثان غير صغير از سهم خود بپردازند.
" مسأله 3003 " اگر براى بدهى و نيز نماز و روزه و كارهاى مستحبى وصيت كرده ولى نگفته كه از ثلث بدهند، بايد بدهى او را از اصل مال بدهند، و واجب غير مالى را اگر ثلث مال كافى است از ثلث بدهند، و اگر كافى نباشد ووارثى كه عهده دار آن باشد نيست بنابر احتياط واجب از سهم وارثان غير صغير بپردازند. و مستحبات را اگر ثلث مال كافى بود يا ورثه اجازه دادند انجام دهند، و اگر نه به مقدار ممكن عمل كنند و در اين صورت ترتيب را - بر حسب ترتيب در وصيت - مراعات نمايند.
" مسأله 3004 " اگر براى مخارج عزادارى خود وصيت نكرده باشد نمىتوان از سهم ورثه صغير بابت مخارج چيزى برداشت، ولى ورثه بالغ او مىتوانند از سهم خودشان بپردازند.
" مسأله 3005 " اگر وصيت كننده از وصيت خود برگردد يا كارى كند كه منصرف شدن از وصيت را بفهماند - مانند آن كه ملكى را كه وصيت كرده بفروشد - وصيت باطل مىشود، همچنين اگر وصيت خود را تغيير دهد - به عنوان مثال سرپرستى براى