: 1 - اگر آبستن نباشد، بايد تا چهار ماه و ده روز عده نگه دارد و از شوهر كردن خود دارى نمايد، خواه شوهرش با او نزديكى كرده باشد يا نه، ازدواج دائم باشد يا موقت، صغيره باشد يا نه، بلكه اگر زن يائسه باشد نيز بايد عده نگه دارد.
2 - اگر آبستن باشد، بايد تا هنگام زايمان عده نگه دارد، ولى اگر پيش از چهار ماه و ده روز زايمان كند بايد تا چهار ماه و ده روز از مرگ شوهرش صبر كند.
" مسأله 2792 " زن بايد در ايام عده وفات از انجام كارهاى زير خوددارى نمايد:
1 - پوشيدن لباس رنگارنگ، در صورتى كه زينت حساب شود.
2 - سرمه كشيدن 3 - هر كارى كه زينت حساب شود، مانند آرايش.
ولى نظافت بدن و لباس، شانه كردن مو، گرفتن ناخن، رفتن حمام و سكونت در خانه تزيين شده مانعى ندارد.
" مسأله 2793 " اگر زن از روى عمد يا فراموشى و يا ندانستن مسأله در تمام يا قسمتى از زمان عده وفات يكى از محرماتى را كه در مسأله قبل گفته شد انجام دهد، هر چند گناه كرده ولى عده او به هم نمىخورد و لازم نيست آن را از سر بگيرد.
" مسأله 2794 " زنى كه در عده وفات به سر مىبرد مىتواند از خانه خارج شود و براى رفع نيازهاى خود رفت و آمد كند، ولى احوط آن است كه شب را در همان خانه اى كه در زمان حيات همسرش زندگى مىكرده بماند.
" مسأله 2795 " ابتداى عده وفات از هنگامى است كه زن از مرگ شوهر آگاه مىشود.
" مسأله 2796 " اگر شوهر در جبهه جنگ يا به علت ديگرى مفقود الاثر شود سه صورت دارد:
الف - زن يقين كند شوهر او از دنيا رفته است، كه در اين حالت بايد عده وفات نگه دارد، و پس از عده مىتواند ازدواج نمايد.
ب - يقين كند شوهر او زنده است، كه در اين صورت بايد به هر حال صبر كند، و مخارج زندگى او از مال شوهر، و اگر ندارد از صدقات وبيت المال تأمين مىشود.
ج - نداند شوهرش زنده است يا نه، كه در اين صورت اگر پدر يا جد پدرى يا وكيل شوهر مخارج زندگى او را از مال شوهر يا محلى ديگر تأمين كنند بايد صبر كند، و اگر تأمين نكنند حاكم شرع آنان را وادار به تأمين مىكند، و اگر به هيچ شكل مخارج او تأمين نمىشود زن مىتواند به حاكم شرع مراجعه كند و حاكم شرع دستور دهد زن تا چهار سال