و به اسم جنس اعلا بفروشند، در صورتى كه خريدار نمىدانسته مىتواند معامله را به هم بزند.
مورد پنجم - خريدار و فروشنده در ضمن معامله انجام كارى را شرط كنند يا در ضمن معامله شرط كنند كالا داراى شرايط ويژه اى باشد ولى به آن شرط عمل نكنند، كه در اين صورت ديگرى مىتواند معامله را به هم بزند، و به آن " خيار تخلف از شرط " مىگويند.
مورد ششم - در كالاى مورد معامله يا عوض مشخص آن عيبى باشد، و آن را " خيار عيب " مىنامند. پس هر گاه فروشنده يا خريدار بعد از معامله متوجه آن عيب شود بدون حضور و رضايت ديگرى مىتواند معامله را به هم بزند.
" مسأله 2072 " خيار عيب فورى نيست، هر چند احوط آن است كه پس از فهميدن عيب در مورد به هم زدن معامله يا ساقط كردن خيار اقدام كند و آن را تأخير نيندازد.
" مسأله 2073 " اگر خريدار يا فروشنده بفهمد مال يا عوض مشخصى را كه دريافت كرده عيب دارد، چنانچه آن عيب پيش از معامله در مال يا عوض آن بوده و او نمىدانسته، مىتواند معامله را به هم بزند، و اگر در آن تصرف نموده مىتواند تفاوت قيمت سالم و معيوب را معين نمايد و از طرف پس بگيرد. و اگر معامله به عوض كلى بوده، فروشنده مىتواند آن را پس دهد و عوض سالم مطالبه نمايد.
" مسأله 2074 " اگر بعد از معامله و پيش از تحويل دادن كالا يا عوض مشخص آن در يكى از آنها عيبى پيدا شود، خريدار يا فروشنده مىتواند معامله را به هم بزند. ولى اگر بخواهند تفاوت قيمت بگيرند اشكال دارد، مگر اين كه هر دو طرف راضى باشند.
" مسأله 2075 " در چهار صورت خريدار نمىتواند به علت وجود عيب معامله را به هم بزند يا تفاوت قيمت بگيرد:
الف - چنانچه هنگام معامله از عيب آگاه باشد.
ب - پس از انجام معامله به عيب راضى شود.
ج - هنگام معامله بگويد اگر كالا عيبى داشته باشد پس نمىدهم و تفاوت قيمت هم نمىگيرم.
د - فروشنده هنگام معامله بگويد اين كالا را با هر عيبى كه دارد مىفروشم و خريدار هم به اين معامله راضى شود، ولى اگر عيبى را معين كند و بعد معلوم شود عيب ديگرى هم دارد، خريدار مىتواند براى عيبى كه معين نشده معامله را به هم بزند يا اگر در آن تصرف كرده تفاوت قيمت بگيرد.
" مسأله 2076 " در دو صورت اگر خريدار به عيب كالا آگاه شود تنها مىتواند تفاوت