3 - پس از آن كه ماموم اقتدا كرد، چنانچه امام مشغول تشهد شود و ماموم در ركعتى باشد كه تشهد ندارد بنابر احتياط بايد به حالت نيم خيز بنشيند، و مىتواند در آن حال ذكر تشهد را با امام بخواند، پس اگر امام براى ركعت بعد برخاست او هم برخيزد و نماز را با جماعت طبق دستورى كه گفته شد ادامه دهد، و اگر امام سلام نماز را داد او سلام را نگويد و به حال نيم خيز صبر كند تا نماز امام تمام شود، آنگاه برخاسته و بقيه نماز را تنها بجا آورد.
" مسأله 1306 " اگر در ركعت سوم يا چهارم امام اقتدا كند بايد حمد و سوره را بخواند، و چنانچه براى سوره وقت ندارد بايد حمد را تمام كند و در ركوع يا سجده خود را به امام برساند، ولى اگر در سجده به امام برسد احتياطا نماز را دوباره بخواند.
" مسأله 1307 " كسى كه مىداند اگر سوره يا قنوت را بخواند در ركوع به امام نمىرسد بايد آن را نخواند، و اگر بخواند محل اشكال است.
" مسأله 1308 " كسى كه اطمينان دارد اگر سوره را شروع كند يا تمام نمايد به ركوع امام مىرسد، احتياط واجب آن است كه سوره را شروع كند يا اگر شروع كرده تمام نمايد.
" مسأله 1309 " كسى كه يقين دارد اگر سوره را بخواند به ركوع امام مىرسد، چنانچه سوره را بخواند و به ركوع نرسد نمازش صحيح است.
" مسأله 1310 " اگر امام جماعت ايستاده باشد و ماموم نداند كه در كدام ركعت است مىتواند اقتدا كند، ولى بايد حمد و سوره را به قصد قربت بخواند. و اگر چه بعد بفهمد كه امام جماعت در ركعت اول يا دوم بوده نمازش صحيح است.
" مسأله 1311 " اگر به خيال اين كه امام جماعت در ركعت اول يا دوم است حمد و سوره را نخواند و پس از ركوع بفهمد كه در ركعت سوم يا چهارم بوده، نمازش صحيح است و احتياطا بعد از نماز دو سجده سهو بجا آورد، ولى اگر پيش از ركوع بفهمد بايد حمد و سوره را بخواند، و اگر وقت ندارد فقط حمد را بخواند و در ركوع يا سجده خود را به امام برساند، هر چند در صورتى كه در سجده به امام برسد احتياطا نمازش را دوباره بخواند.
" مسأله 1312 " اگر به خيال اين كه امام جماعت در ركعت سوم يا چهارم است حمد و سوره يا مقدارى از آن را بخواند و پيش از ركوع يا بعد از آن بفهمد كه در ركعت اول يا دوم بوده نمازش صحيح است.
" مسأله 1313 " اگر هنگامى كه امام جماعت مشغول خواندن تشهد آخر نماز است