" مسأله 1301 " بعد از تكبيرة الاحرام امام جماعت چنانچه صفهاى جلو آماده نماز و گفتن تكبير باشند كسانى كه در صفهاى بعد ايستاده اند مىتوانند تكبير بگويند، ولى احتياط مستحب آن است كه صبر كنند تا تكبير صفهاى جلو تمام شود.
" مسأله 1302 " اگر اول نماز يا بين حمد و سوره اقتدا كند و پيش از آن كه به ركوع رود امام جماعت سر از ركوع بردارد، نماز او به طور جماعت صحيح است و بايد ركوع كرده و خود را به جماعت برساند.
" مسأله 1303 " اگر در حالى كه امام جماعت در ركوع است به او اقتدا كند يكى از سه حالت را دارد:
الف - چنانچه به ركوع امام جماعت برسد - گرچه ذكر امام جماعت تمام شده باشد - نمازش به جماعت صحيح است و يك ركعت حساب مىشود.
ب - اگر در حال خم شدن او امام جماعت از ركوع برخيزد و يا شك كند كه به ركوع امام جماعت رسيده يا نه، جماعتش باطل مىشود و بنابر احتياط واجب بايد ركوع را تمام نمايد و به سجده رود و نماز را فرادى تمام كند و دوباره نمازش را بخواند.
ج - اگر پيش از آن كه به اندازه ركوع خم شود امام سر از ركوع بردارد، بنابر احتياط بايستد تا امام سجده هاى خود را بجا آورد و براى ركعت بعد برخيزد و ماموم ركعت بعد امام را ركعت اول خود حساب نمايد، ولى اگر ركعت آخر امام بوده يا اين كه برخاستن امام جماعت به اندازه اى طول مىكشد كه اين شخص از حالت جماعت خارج مىشود، بايد قصد فرادى كرده و نمازش را به تنهايى تمام نمايد.
" مسأله 1304 " كسى كه پس از شروع نماز جماعت وارد مىشود و اقتدا مىكند، در صورتى كه نماز امام و ماموم چهار ركعتى باشد داراى چند حالت است:
الف - اگر مأمومين ساكت ايستاده اند و ركعت اول يا دوم جماعت است، او هم به نيت نمازى كه قصد داشته اقتدا كند و ساكت بايستد، پس اگر امام بعد از خواندن حمد و سوره قنوت نخواند معلوم مىشود ركعت اول جماعت بوده، و او هم بقيه نماز را همراه امام تمام نمايد.
ب - اگر امام پس از خواندن حمد و سوره قنوت بخواند ركعت دوم جماعت است، پس او هم به قصد متابعت قنوت را با امام بخواند و بعد از ركوع و دو سجده در حال تشهد امام بنابر احتياط به حالت نيم خيز بنشيند، و مىتواند ذكر تشهد را با امام بخواند و پس از برخاستن حمد و سوره را خوانده و همراه با امام به ركوع رود، و اگر مىداند با خواندن