" مسأله 3221 " اگر كسى در ماه رمضان در حالى كه خود و همسرش روزه دارند با او نزديكى كند، اگر با رضايت زن باشد كيفر هر كدام بيست و پنج تازيانه است، و اگر زن را مجبور كرده باشد كيفر مرد پنجاه تازيانه است و بر زن چيزى نيست. و حكم قضاى روزه و كفاره آن در مسائل روزه گذشت.
" مسأله 3222 " كسى كه از روى آگاهى و عمد اقدام به فروش مشروبات الكلى مىكند، در صورت ثبوت آن توسط حاكم شرع تعزير مىشود.
" مسأله 3223 " اگر كسى يكى از واجبات الهى را با توجه به واجب بودن آن ترك كند يا يكى از كارهاى حرام را با توجه و بدون عذر انجام دهد و بدون اكراه و ترس به آن اقرار نمايد يا دو مرد عادل شهادت دهند، توسط حاكم شرع تعزير مىشود.
" مسأله 3224 " اگر بچه مميز يكى از گناهان كبيره را انجام دهد ولى شرعى يا معلم او مىتواند او را به قدرى كه ادب شود و موجب ديه نگردد تنبيه كند. و در ادب كردن او به سه تا شش تازيانه اكتفا كند و با رفق وملايمت انجام شود، و معلم بيش از سه ضربه ملايم نزند.
" مسأله 3225 " گناهكارى كه مستوجب تعزير شده است اگر پيش از اقرار يا اقامه بينه توبه كند و توبه او براى حاكم شرع ثابت شود نبايد تعزير گردد، ولى اگر حقى از حقوق مردمى را تضييع كرده باشد، حاكم شرع او را مجبور مىكند تا جبران نمايد.
" مسأله 3226 " از روايات شريفه استفاده مىشود كه در تعزير بايد جانب احتياط رعايت گردد، و معمولا از ده و حداكثر بيست تازيانه تجاوز نكند و هيچ گاه به چهل تازيانه نرسد، مگر در مواردى كه به تازيانه بيشتر تصريح شده باشد.
" مسأله 3227 " اجراى حدود الهى و تعزيرات در مورد حقوق مردمى - مانند:
قذف، قتل نفس و وارد كردن زخم و جراحت - بايد پس از شكايت صاحب حق و تقاضاى او از محكمه شرعى براى اجراى حد صورت پذيرد، ولى در حقوق الهى - مانند اجراى حد در مورد زنا يا لواط - به طور مستقيم توسط حاكم شرع اجرا مىشود و نياز به شكايت كسى ندارد.