دو جهت ارث مىبرد.
" مسأله 3092 " هر گاه بخواهند ارث را تقسيم كنند و همسر ميت حامله باشد - هر چند در دسته اول وارث ديگرى هم مانند فرزند يا پدر و يا مادر وجود داشته باشد - بايد براى كودكى كه در رحم مادر است سهم دو فرزند پسر را كنار بگذارند، بلكه اگر احتمال دهند بيشتر است سهم بيشترى را كنار بگذارند تا پس از به دنيا آمدن كودك سهم واقعى او را برداشته و بقيه را ميان ورثه ديگر تقسيم كنند، مگر اين كه با وسايل روز ثابت شود كودكى كه در رحم است پسر يا دختر و يا چند قلوست، كه در اين صورت سهم واقعى او را كنار مىگذارند.
" مسأله 3093 " اگر ميت هيچ وارثى نداشته باشد همه مال او متعلق به امام مسلمين است كه در زمان غيبت بايد به فقيه جامع الشرايط پرداخت شود.
" مسأله 3094 " اگر دو يا چند نفر كه از يكديگر ارث مىبرند به طور ناگهانى با هم غرق شوند و يا زير آوار بمانند و با هم بميرند و معلوم نشود كدام يك از آنان اول مرده است، همه از يكديگر نسبت به آنچه قبل از مردن داشته اند ارث مىبرند، ولى آنچه را كه از يكديگر ارث مىبرند به ساير ورثه آنان منتقل مىشود. و اگر يكى از آنان دارايى دارد و ديگرى ندارد، كسى كه مال ندارد از ديگرى ارث مىبرد. و در صورتى كه به سبب حوادث ديگر مانند تصادف اتومبيل يا سقوط هواپيما از دنيا رفته باشند بنابر اقوى همين حكم جارى مىشود، هر چند بنابر احتياط مستحب با ساير ورثه مصالحه نمايند.
" مسأله 3095 " حقوقى كه به خانواده بازنشستگان پرداخت مىشود اگر پس انداز دوران خدمت باشد جزو تركه ميت بوده و پس از اداى دين و وصيت به همه وارثان مىرسد، و آنچه را كه از طرف خود اداره يا اداره بيمه پس از مرگ مىدهند تابع مقررات است و به هر كس بدهند مال او مىشود.
" مسأله 3096 " اگر وارث خنثاى مشكل باشد - به گونه اى كه با هيچ يك از نشانه هاى تعيين شده مرد يا زن بودن او مشخص نمىشود - نصف ارث يك مرد و نصف ارث يك زن را به او مىدهند.