" مسأله 2745 " پدر و مادر مىتوانند از حق حضانت خود صرف نظر كنند، ولى نمىتوانند نسبت به نگهدارى و تربيت فرزند كوتاهى نمايند، و در صورت كوتاهى، حاكم صالح آنان را ملزم به تأمين حق فرزند مىكند.
" مسأله 2746 " در صورتى كه مادر از حق حضانت خود بگذرد و به گونه اى باشد كه حق كودك از بين نمىرود، پدر نمىتواند او را به حضانت مجبور نمايد.
" مسأله 2747 " مدتى كه مادر عهده دار حضانت و نگهدارى فرزند است حق گرفتن اجرت را دارد، و چنانچه كودك از خود دارايى و مال داشته باشد اجرت مادر از مال او برداشته مىشود، و در غير اين صورت اجرت مادر بر عهده پدر است، و در هر صورت نفقه فرزند از مال خود او يا پدرش مىباشد.
" مسأله 2748 " اگر پدر يا مادر صلاحيت نگهدارى و تربيت كودك را نداشته و موجب فساد اخلاق وسوء تربيت دينى فرزند شود حق حضانت از او ساقط مىشود، و در اين صورت حق حضانت به ترتيب به افرادى كه در مسأله " 2742 " گفته شد منتقل مىشود.
" مسأله 2749 " پس از آن كه كودك - دختر باشد يا پسر - به سن بلوغ و رشد فكرى وجسمى رسيد حق حضانت پايان مىپذيرد و هيچ كس - حتى پدر و مادر - حق حضانت بر او را ندارد.
" مسأله 2750 " پيروى از امر پدر و مادر در غير انجام كارهاى حرام و ترك كارهاى واجب عينى بنابر احتياط لازم است، و مخالفت آنان اگر موجب آزار و بى احترامى به آنان شود حرام است.