فرموده اند: " اگر از ازدواج موقت جلوگيرى نشده بود هيچ مؤمنى تن به زنا نمىداد وجز فرد شقى كسى زنا نمىكرد ". از اين رو روايات زيادى از ائمه اطهار (ع) در مورد ترغيب شيعيان به ازدواج موقت وارد شده است تا آنجا كه از سنتهاى پيامبر اكرم (ص) قلمداد گشته و ترك آن مورد مذمت قرار گرفته است. و چنانچه كسى توان ازدواج دائم را نداشته باشد و بترسد دچار گناه و فحشا گردد اقدام به ازدواج موقت بر او واجب خواهد شد. بجاست هدف اصلى از تشريع ازدواج موقت در جوامع مذهبى تشريح شود تا مردم با فرهنگ اصيل اسلام به دور از تعصبات و عادات جاهلى آشناتر گردند.
" مسأله 2630 " عقد موقت گرچه براى لذت بردن هم نباشد صحيح است، ولى بايد واقعا قصد زناشويى موقت را داشته باشند و به همين قصد عقد را جارى نمايند.
" مسأله 2631 " در عقد موقت بايد مدت عقد و مقدار مهر به طور دقيق معين شود، پس اگر هر يك از اينها ذكر نشود يا مجمل باشد عقد باطل است.
" مسأله 2632 " زنى كه متعه شده - اگر چه آبستن شود - حق مخارج از شوهر و نيز حق همخوابگى ندارد، مگر اين كه ضمن عقد شرط شده باشد.
" مسأله 2633 " زن و شوهرى كه با هم ازدواج موقت كرده اند از يكديگر ارث نمىبرند، مگر در صورتى كه ارث بردن را در ضمن عقد شرط كرده باشند، كه در اين صورت بنابر احتياط با ساير ورثه مصالحه شود و ورثه او را راضى نمايند. ولى چنانچه فرزندى از آنان به دنيا آيد آن فرزند ارث مىبرد.
" مسأله 2634 " شوهر بيش از چهار ماه نبايد نزديكى با متعه خود را ترك كند، هر چند ثبوت اين حكم در غير زن جوان محل اشكال است، ولى مطابق با احتياط مىباشد. و در هر صورت شوهر حقوق همسرش را در نظر بگيرد و مواظب باشد ظلم و اجحافى به او نشود.
" مسأله 2635 " زنى كه به عقد ازدواج موقت در مىآيد اگر در عقد شرط كند كه شوهر با او نزديكى نكند عقد و شرط او صحيح است، و شوهر فقط مىتواند لذتهاى ديگر از او ببرد، ولى اگر بعدا راضى شود شوهر مىتواند با او نزديكى نمايد.
" مسأله 2636 " از خانه بيرون رفتن زنى كه متعه شده بدون اجازه شوهر محل اشكال است، و اگر به واسطه بيرون رفتن حق شوهر از بين مىرود بيرون رفتن او حرام است.
" مسأله 2637 " پدر و جد پدرى مىتوانند براى محرم شدن، دختر يا نوه نا بالغ خود را