" مسأله 2644 " اگر زن از شوهر ديگرش - كه فوت كرده يا از او طلاق گرفته - دخترى داشته باشد، شوهرش مىتواند آن دختر را براى پسر خود كه از آن زن نيست عقد كند، و نيز اگر دخترى را براى پسر خود عقد كند مىتواند با مادر آن دختر ازدواج نمايد.
دوم - خواهر زن:
" مسأله 2645 " اگر زنى را براى خود به طور دائم يا موقت عقد كند، تا وقتى كه آن زن در عقد او است نمىتواند با خواهر او ازدواج نمايد، بلكه در عده زنى كه او را به عقد موقت خود در آورده نيز بنابر احتياط واجب نمىتواند با خواهر او ازدواج نمايد.
" مسأله 2646 " اگر زن خود را به ترتيبى كه در كتاب طلاق گفته مىشود طلاق رجعى دهد، در بين عده نمىتواند با خواهر او ازدواج كند، ولى در عده طلاق بائن - كه بعدا گفته مىشود - ازدواج با خواهر او مانعى ندارد.
سوم - دختر خواهر و دختر برادر همسر:
" مسأله 2647 " انسان نمىتواند بدون اجازه همسر خود با دختر خواهر و دختر برادر همسر ازدواج كند، و اگر كسى بدون اجازه همسر با آنها ازدواج نمايد و پس از عقد همسر او صريحا اعلام رضايت كند احوط آن است كه دوباره صيغه را بخواند، و اگر به طور صريح اعلام رضايت نكند و از سكوت او معلوم شود كه قلبا رضايت دارد، بنابر احتياط واجب با طلاق از دختر خواهر يا دختر برادر او جدا شود و چنانچه همسر او با صراحت رضايت داد دوباره عقد را بخوانند.
" مسأله 2648 " انسان مىتواند با عمه يا خاله همسر خود بدون اجازه او ازدواج نمايد.
چهارم - زنى كه در عده ديگرى است:
" مسأله 2649 " ازدواج با زنى كه در عده ديگرى است جايز نيست، و اگر او را براى خود عقد كند، چنانچه هر دو يا يكى از آنان بدانند كه عده او تمام نشده و نيز بدانند عقد كردن زن در عده حرام است آن زن براى هميشه به آن مرد حرام مىشود و نمى تواند با وى ازدواج كند، گرچه پس از عقد با او نزديكى نكرده باشد. و در صورتى كه نزديكى كرده باشد زن بر او حرام ابدى مىشود، چه عالم باشند و چه جاهل.
" مسأله 2650 " اگر مرد نداند كه زن در عده است يا نداند كه عقد در عده حرام است و با او ازدواج كند، چنانچه زن هم نداند و بچه اى از آنان به دنيا آيد حلال زاده است و شرعا