هر چند بهاى ملك موقوفه از يك سوم دارايى او بيشتر باشد.
" مسأله 2459 " اگر ملكى نظير درختان يك باغ را بر افراد خاصى وقف نمايد به گونه اى كه ميوه آن درختان در ملك آن افراد حادث شود آنان مالك ميوه مىشوند، و چنانچه سهم هر يك از افراد به حد نصاب زكات برسد بايد زكات آن را بپردازد، ولى چنانچه واقف درختان باغ را براى جهتى از جهات عمومى - مانند عنوان فقرا - وقف نمايد نه براى افراد خاص، تعلق زكات به ميوه آنها معلوم نيست.
" مسأله 2460 " اگر ملك وقف به طور كلى خراب شود، باقى ماندن عرصه آن به وقفيت در بعضى موارد محل اشكال است، ولى بجاست احتياط شود.
" مسأله 2461 " قبرستانهايى كه وقف بوده و در مسير خيابان قرار مىگيرند از وقف بودن خارج نمىشوند، و تصرف و نيز خريد و فروش آنها جايز نيست، ولى عبور و مرور از آنها اگر هتك اموات نباشد اشكال ندارد. و در صورتى كه قبرستان ملك شخصى افراد باشد هرگونه تصرف در آن بستگى به رضايت صاحب ملك دارد.
" مسأله 2462 " فرشى را كه براى حسينيه وقف كرده اند نمىشود براى نماز به مسجد ببرند، همچنين انتقال كليه ابزار و وسايلى كه براى محل خاصى وقف شده به محل ديگر جايز نيست.
" مسأله 2463 " اگر ملكى را براى تعمير مسجدى وقف نمايند، چنانچه آن مسجد احتياج به تعمير ندارد و احتمال هم نمىرود تا مدتى به تعمير احتياج پيدا كند، در صورتى كه غير از تعمير احتياج ديگرى نداشته باشد و منافع ملك در معرض تلف، و نگهدارى آن لغو و بيهوده باشد مىتوانند منافع آن ملك را به مصرف مسجدى كه به تعمير احتياج دارد برسانند.
" مسأله 2464 " اگر ملكى را به اين منظور وقف كنند كه سود آن را صرف تعمير مسجد و كمك به امام جماعت و مؤذن و خادم مسجد نمايند، چنانچه سهم هر يك معلوم نباشد بايد نخست مسجد را تعمير نمايند آنگاه زيادى آن را بين امام جماعت و مؤذن و خادم به طور مساوى قسمت نمايند، و بهتر آن است كه با يكديگر مصالحه كنند.
" مسأله 2465 " وقف بودن هر چيز به يكى از راه هاى زير ثابت مىشود:
1 - شهرت بين مردم، به گونه اى كه موجب يقين يا اطمينان گردد.
2 - اقرار كسى كه ملك در اختيار او است، يا در نبودن او وارثانش اقرار نمايند.
3 - مردم با آن به گونه ملك موقوفه عمل نمايند.
4 - شهادت دو مرد عادل