صحيح است.
" مسأله 2440 " لازم نيست در وقف صيغه خاصى بخوانند، بلكه با هر لفظ يا عملى وقف بودن چيزى را بفهماند و آن را تحويل دهد وقف صحيح است و به قبول نياز نيست، حتى در وقف خاص نيز بنابر اقوى نيازى به قبول نيست. پس اگر به قصد وقف ملكى را تحويل متولى يا موقوف عليه دهد يا مثلا فرش را به قصد وقف در مسجد بيندازد و روى آن نماز بخوانند وقف صحيح است.
" مسأله 2441 " زمينى كه براى مسجد وقف شده پس از آن كه واقف به قصد مسجد بودن اجازه دهد كه در آن نماز بخوانند، همين كه يك نفر در آن به قصد مسجد نماز خواند وقف تحقق مىيابد، همچنين است اگر واقف آن را تحويل متولى دهد.
" مسأله 2442 " اگر ملكى را براى وقف معين كند و پيش از خواندن صيغه وقف يا تحويل دادن آن به قصد وقف پشيمان شود يا از دنيا برود وقف صحيح نيست.
" مسأله 2443 " وقف بايد منجز و بدون ترديد انجام شود، پس اگر واقف آن را مشروط به شرطى كند كه وجود آن شرط در حال يا آينده قطعى يا محتمل باشد دو صورت دارد:
الف - چنانچه آن شرط دخالتى در صحيح بودن وقف ندارد، صحت وقف محل اشكال است، مثل اين كه بگويد: " اگر خداوند پسرى به من عطا كرد خانه ام وقف باشد ".
ب - اگر آن شرط در نظر واقف قطعى است و در صحت وقف دخالت دارد، وقف صحيح است، مانند اين كه بگويد: " اگر آن خانه مال من باشد آن را وقف نمودم ".
" مسأله 2444 " كسى كه مالى را وقف مىكند اگر از موقع خواندن صيغه براى هميشه مال را وقف كند وقف صحيح است، ولى اگر - به عنوان مثال - بگويد: " اين مال بعد از مردن من وقف باشد " يا " تا ده سال وقف باشد و بعد از آن نباشد " يا " تا ده سال وقف باشد بعد پنج سال وقف نباشد و دوباره وقف باشد " وقف بودنش محل اشكال است، ولى در دو صورت اخير احوط آن است كه بر طبق آن عمل كنند و احكام حبس را بر آن جارى نمايند.
" مسأله 2445 " وقف در صورتى صحيح است كه مال وقف را به تصرف متولى وقف يا كسى كه براى او وقف شده يا وكيل و يا ولى او بدهند، ولى اگر چيزى را بر اولاد صغير خود وقف كند و به قصد اين كه وقف آنان باشد از طرف آنان نگهدارى نمايد وقف صحيح است.
" مسأله 2446 " اگر مالى را براى كسانى كه به دنيا نيامده اند وقف كند صحت آن