مانند عاريه لامپ و بلندگو - بدون زياده روى و يا كوتاهى در حفظ آن از بين برود يا دچار نقصى شود عاريه گيرنده ضامن نيست، مگر اين كه ضمانت او شرط شده باشد يا عاريه دهنده غاصب باشد.
" مسأله 2414 " اگر عاريه دهنده بميرد يا شرعا نتواند در مال خود تصرف كند - مثلا ديوانه شود - عاريه گيرنده بايد فورا مالى را كه عاريه كرده به ورثه ميت يا ولى كسى كه نمىتواند در مال خود تصرف كند برساند.
" مسأله 2415 " اگر ظرف طلا و نقره را براى زينت اطاق عاريه دهند محل اشكال است، و اگر براى استفاده و استعمال عاريه دهند حرام است.
" مسأله 2416 " عاريه دادن گوسفند براى استفاده از شير و پشم آن، و عاريه دادن حيوان نر براى جفت گيرى صحيح است.
" مسأله 2417 " اگر ظرف نجس را براى خوردن يا آشاميدن از آن عاريه دهد بايد نجس بودن آن را به كسى كه عاريه مىگيرد بگويد.
" مسأله 2418 " كسى كه چيزى را عاريه داده هر وقت بخواهد مىتواند آن را پس بگيرد، و كسى هم كه عاريه كرده هر وقت بخواهد مىتواند آن را پس دهد.
و در صورت اول اگر پس گرفتن عرفا موجب خسارت عاريه گيرنده شود بنابر احتياط واجب بايد يا مهلت دهد و يا خسارت را جبران نمايد.
" مسأله 2419 " اگر چيزى را كه عاريه كرده به مالك يا وكيل و يا ولى او تحويل دهد و بعد آن چيز تلف شود عاريه كننده ضامن نيست، ولى اگر آن را تحويل ندهد و مثلا بدون اجازه به جايى ببرد كه صاحبش آن را معمولا به آنجا مىبرده و بعد تلف شود يا ديگرى آن را تلف كند ضامن است.
" مسأله 2420 " چيزى را كه عاريه كرده بدون اجازه صاحب آن نمىتواند به ديگرى عاريه و يا اجاره دهد، و اگر با اجازه به ديگرى عاريه دهد و از دنيا برود يا ديوانه شود، در صورتى كه عاريه دوم از طرف خود مالك باشد باطل نمىشود.
" مسأله 2421 " اگر بداند چيزى را كه عاريه كرده غصبى است بايد آن را به صاحبش برساند، و نمى تواند به عاريه دهنده بدهد و خودش نيز نمىتواند از آن استفاده نمايد.
" مسأله 2422 " اگر مالى را كه مىداند غصبى است عاريه كند و از آن استفاده اى ببرد و در دست او از بين برود، مالك مىتواند عوض آن را از او يا از كسى كه مال را غصب كرده مطالبه نمايد. همچنين مالك مىتواند عوض استفاده هايى را كه عاريه گيرنده برده از هر كدام مطالبه نمايد، و اگر عوض استفاده آن را از عاريه كننده بگيرد او نمىتواند آن را از