به حساب مىآيد و خمس ندارد، هر چند براى سالهاى بعد باقى بماند. و اگر براى خريد آن ناچار باشد در آمد چند سال را جمع كند، بنابر احتياط واجب بايد خمس آنچه را كه از سالهاى قبل از سال خريد پس انداز نموده بدهد.
" مسأله 1668 " تجملات و تشريفات منزل و زندگى واياب وذهاب و ميهمانيهاى انسان و خانواده او اگر از حد متعارف و شأن او بيشتر نباشد خمس ندارد، و اگر از حد متعارف و شأن او بيشتر باشد بايد خمس زائد بر متعارف را بپردازد. و شأن افراد به حسب زمانها و شهرها و اوضاع معيشت عمومى مردم متفاوت مىباشد.
" مسأله 1669 " مالى را كه انسان خرج سفر حج و زيارتهاى ديگر مىكند، اگر عين آن باقى باشد و از منفعت آن استفاده شود از مخارج سالى كه در آن مسافرت كرده است حساب مىشود، هر چند سفر او تا مقدارى از سال بعد هم طول بكشد، و اگر بعد از سفر حج بدون مصرف بماند بايد خمس آن داده شود. ولى اگر عين آن مال مصرف مىشود بايد خمس مقدارى را كه در سال بعد واقع شده بدهد.
" مسأله 1670 " اگر براى حج ناچار باشد از چند سال قبل ثبت نام كند و هزينه را بدهد، چنانچه خمس پولى را كه واريز مىكند نپرداخته باشد بنابر احتياط خمس آن را آخر سال حساب كرده و بپردازد، هر چند بنابر اقوى واجب نيست.
" مسأله 1671 " اگر از سود تجارت يا كسب و شغل خود آذوقه اى بخرد و در آخر سال زياد بيايد بايد خمس آن را بپردازد، و چنانچه بخواهد قيمت آن را بدهد، در صورتى كه قيمتش تغيير كرده باشد بايد قيمت آخر سال را حساب كند.
" مسأله 1672 " اگر در كسب و شغل يا تجارت ضرر كرده ولى مقدارى از آذوقه اى كه براى مصرف زندگى خريده در آخر سال زياد بيايد، در صورتى كه آذوقه باقيمانده به مقدار ضرر يا كمتر است خمس آنها بر او واجب نيست، به شرط آن كه ضرر وارد شده بر سرمايه بعد از به دست آمدن سود و خريد آذوقه باشد.
" مسأله 1673 " كسى كه از كسب و شغل يا تجارت سودى برده و مال ديگرى هم دارد كه به آن خمس تعلق نمىگيرد، مىتواند مخارج ساليانه خود را فقط از سود كسب صرف نمايد.
" مسأله 1674 " كسى كه در طول سال سود نبرده نمىتواند هزينه آن سال را از سود سال بعد جبران كند، ولى اگر براى مخارج خود قرض كرده و نتوانسته تا وقت در آمد سال بعد قرض را بپردازد، مىتواند بدهى خود را از در آمد سال بعد در وسط سال بدهد، مگر آن كه مال ديگرى كه بتواند قرض خود را با آن بپردازد داشته باشد.