پايين نجس نمىشود.
" مسأله 47 " اگر آب مضاف نجس با آب كر به گونه اى مخلوط شود كه ديگر به آن آب مضاف نگويند بلكه بگويند آب مطلق است پاك مىشود.
" مسأله 48 " آبهاى معدنى و آب برخى درياچه ها كه با نمك مخلوط شده است و نيز آب لوله كشى كه در آن كلر ريخته اند، حكم آب مطلق را دارد، مگر اين كه مقدار مخلوط شده به قدرى زياد باشد كه به آن " آب مطلق " نگويند.
" مسأله 49 " آبى كه مطلق بوده و معلوم نيست مضاف شده يا نه، حكم آب مطلق را دارد، يعنى چيز نجس را پاك مىكند و وضو و غسل هم با آن صحيح است. و آبى كه مضاف بوده و معلوم نيست مطلق شده يا نه، حكم آب مضاف را دارد، يعنى چيز نجس را پاك نمىكند و وضو و غسل هم با آن باطل است.
" مسأله 50 " آبى كه مطلق يا مضاف بودن آن معلوم نبوده و مشخص نباشد كه قبلا مطلق يا مضاف بوده، نجاست را پاك نمىكند و وضو و غسل نيز با آن باطل است. ولى اگر به اندازه كر يا بيشتر باشد و نجاست به آن برسد، حكم به نجس بودن آن نمىشود، هر چند احوط اجتناب است و اين احتياط ترك نشود.
" مسأله 51 " به آبى كه هنگام بر طرف كردن نجاست از چيز نجس جدا مىشود " غساله " مىگويند، حال اگر بخواهند با آب قليل چيز نجسى را آب بكشند، غساله اول آن كه به خودى خود يا به وسيله فشار از آن خارج مىشود نجس است، و اگر از چيزهايى است كه دو مرتبه بايد شسته شود، از غساله دوم نيز بايد اجتناب نمايند.
" مسأله 52 " چيز نجسى را كه در آب كر يا جارى فرو مىبرند اگر از چيزهايى باشد كه در مرتبه اول پاك مىشود، غساله آن پاك است، و اگر از چيزهايى باشد كه با دو بار فرو بردن در آب پاك مىشود، غساله اى كه پس از بار دوم از آن مىريزد پاك است.
" مسأله 53 " آبى كه عين نجاست - مثل خون يا ادرار - به آن برسد و بو يا رنگ و يا مزه آن را تغيير دهد، اگر چه كر يا جارى باشد نجس مىشود، ولى اگر اوصاف آن به واسطه نجاستى كه بيرون آن است تغيير كند - مثلا مردارى كه كنار آب و خارج از آن است بوى آن را تغيير دهد - نجس نمىشود.
" مسأله 54 " آبى كه عين نجاست در آن ريخته و بو يا رنگ و يا مزه آن را تغيير داده، چنانچه به كر يا جارى متصل شود يا باران در آن بريزد و تغيير آن از بين برود، بنابر احتياط واجب در صورتى پاك مىشود كه آب باران يا كر يا جارى با آن مخلوط گردد و بر آن غلبه كند، همچنين است حكم آب قليلى كه نجس شده باشد. پس اگر آب حوضچه هايى كه