شرايط نبوده تقليد كرده اند، عمل آنان هنگامى درست است كه يا به وظيفه واقعى خود عمل كرده باشند، يا كارهايشان با فتواى مجتهدى كه اكنون بايد از او تقليد كنند مطابق باشد، و يا عمل آنان مطابق با احتياط باشد.
" مسأله 21 " با توجه به گستردگى رشته هاى فقه و تخصصى بودن آنها، اگر در بين چند مجتهد هر كدام در يك يا چند رشته از مسائل فقهى از ديگران اعلم باشد، وجوب تقليد از او در همان رشته بعيد نيست.
" مسأله 22 " اگر مقلدى كه اهل فضل است در مسأله اى يقين و يا گمان پيدا كند كه نظر مرجع تقليد او خلاف واقع مىباشد، نمىتواند در آن مسأله از او تقليد نمايد.
" مسأله 23 " كسى كه به درجه اجتهاد رسيده و مىتواند احكام شرعى را از ادله آن استنباط نمايد - مرد باشد يا زن - جايز نيست از ديگرى تقليد نمايد، ولى اگر فقط در بعضى رشته ها مجتهد است، در بقيه مسائل بايد از مجتهد جامع الشرايط تقليد كند و يا به احتياط عمل نمايد. همچنين كسى كه هنوز به درجه اجتهاد نرسيده و توانايى استنباط احكام شرعى از ادله آن را ندارد نبايد در مسائل شرعى فتوى دهد، و چنانچه بدون داشتن قدرت استنباط در مسأله اى فتوى دهد، مسئول اعمال تمام كسانى است كه نا آگاهانه به گفته او عمل مىكنند.