صورت بدون نيت ادا يا قضا بجا آورند.
د - " نافله نماز عشا " دو ركعت است كه بنابر احتياط واجب نشسته مىخوانند و دو ركعت آن يك ركعت ايستاده محسوب مىشود، و وقت آن بعد از تمام شدن نماز عشا تا نيمه شب است و بهتر است بلا فاصله پس از نماز عشا خوانده شود.
ه - " نافله نماز صبح " دو ركعت است و پيش از نماز صبح خوانده مىشود، و وقت آن بعد از گذشتن از نصف شب به مقدار خواندن يازده ركعت نماز شب است، ولى احتياط آن است كه قبل از فجر اول نخوانند، مگر آن كه متصل به نماز شب بخوانند كه در اين صورت مانعى ندارد. و پايان وقت نافله صبح هنگامى است كه سرخى طرف مشرق نمايان شود.
و - " نافله شب " يازده ركعت است، هشت ركعت آن به نيت " نافله شب " - به صورت چهار نماز دو ركعتى - خوانده مىشود و دو ركعت ديگر به نيت " نماز شفع " و يك ركعت به نيت " نماز وتر " مىباشد. وقت نافله شب از نيمه شب تا اذان صبح است و بهتر آن است كه نزديك اذان صبح خوانده شود.
" مسأله 718 " در روز جمعه چهار ركعت به شانزده ركعت نماز نافله ظهر و عصر افزوده مىشود، به اين معنا كه بيست ركعت نافله پيش از نماز ظهر و عصر خوانده مىشود. و بهتر آن است كه شش ركعت آن هنگام بالا آمدن آفتاب، شش ركعت نزديك ظهر، دو ركعت هنگام ظهر و شش ركعت پس از نماز جمعه خوانده شود.
" مسأله 719 " اگر بخواهد نافله ظهر و عصر را در غير روز جمعه پيش از ظهر بخواند، بنابر احتياط به اميد ثواب بخواند، مگر آن كه بداند در وقت آن نمىتواند بخواند كه در اين صورت به قصد ورود نيز مىتواند بجا آورد.
" مسأله 720 " نافله ظهر و عصر را نبايد در سفر خواند، ولى نافله عشا را مىتوان در سفر بجا آورد و احتياط آن است كه به اميد ثواب خوانده شود.
" مسأله 721 " نمازهاى نافله را بايد دو ركعتى بجا آورد، جز نماز وتر كه يك ركعت مىباشد. و مستحب است در ركعت دوم نماز هاى نافله و نيز در نماز وتر قنوت را بخوانند، ولى در نماز شفع اگر بخواهند قنوت را بجا آورند به اميد ثواب باشد.
" مسأله 722 " نمازهاى نافله را مىتوان نشسته خواند، ولى بهتر است دو ركعت نماز نافله نشسته را يك ركعت حساب كند.
" مسأله 723 " مسافر و كسى كه براى او سخت است نافله شب را بعد از نصف شب بخواند، مىتواند آن را در اول شب بجا آورد.