چيزى بگيرد، و اگر مقدارى از آن را ببخشد نمىتواند آن مقدار را مطالبه نمايد.
" مسأله 2353 " اگر ضمانت به طور صحيح و با شرايط آن برقرار شود ضامن نمىتواند آن را به هم بزند، مگر اين كه هنگام بستن قرارداد ضمانت ضامن يا طلبكار شرط كرده باشد كه هر گاه بخواهد بتواند آن را به هم بزند.
" مسأله 2354 " هر گاه انسان هنگام ضامن شدن بتواند طلب طلبكار را بدهد - اگر چه بعد فقير شود - طلبكار نمىتواند ضامن بودن او را به هم بزند و طلب خود را از بدهكار اول مطالبه نمايد، همچنين است اگر هنگام ضامن شدن نتواند طلب او را بدهد ولى طلبكار بداند و به ضامن شدن او راضى شود.
" مسأله 2355 " اگر انسان در موقعى كه ضامن مىشود نتواند طلب طلبكار را بدهد و طلبكار در آن وقت نداند و بعد بفهمد، مىتواند ضامن بودن او را به هم بزند، ولى اگر پيش از آن كه طلبكار بفهمد ضامن قدرت پرداخت پيدا كرده باشد به هم زدن ضمانت خالى از اشكال نيست.
" مسأله 2356 " هر گاه ضامن بدون درخواست و اجازه بدهكار ضامن شود و بدهى او را بپردازد، نمىتواند از او چيزى بگيرد، ولى اگر با درخواست و اجازه او باشد و قصد مجانى بودن ضمانت را هم نداشته باشد، مىتواند آنچه را از بابت او پرداخت كرده مطالبه كند، ولى اگر به جاى جنسى كه بدهكار بوده جنس ديگرى به طلبكار او بدهد نمىتواند چيزى را كه داده از او مطالبه نمايد، مگر اين كه بدهكار راضى شود.
" مسأله 2357 " اگر بدهى مدت دار باشد و ضامن پس از قبول ضمانت با همان مدت بدهى را پيش از رسيدن موعد پرداخت نمايد، نمىتواند پيش از تمام شدن مدت آن را از بدهكار اول مطالبه نمايد، ولى اگر ضامن با رضايت بدهكار آن را پيش از موعد پرداخت كند مىتواند همان وقت به او مراجعه نموده و بدهى را مطالبه نمايد.
" مسأله 2358 " اگر بدهى مدت دار باشد و ضامن پيش از رسيدن موعد بميرد، طلبكار مىتواند فورا بدهى خود را از ارث او مطالبه نمايد، ولى وارثان ضامن حق ندارند پيش از رسيدن موعد آن را از بدهكار مطالبه نمايند.
" مسأله 2359 " هر گاه بدهكار مالى را نزد طلبكار رهن گذاشته باشد، چنانچه كسى ضمانت بدهى او را نمايد رهن به هم مىخورد و مال گرو آزاد مىشود.
" مسأله 2360 " هر گاه انسان بدهى كسى را ضمانت كند و بدهكار شود ديگرى نيز مىتواند بدهى ضامن را ضمانت نمايد، و در اين صورت ضامن دوم بدهكار مىباشد، و پس از پرداخت بدهى چنانچه ضمانت او با اجازه ضامن اول بوده به ضامن پيش از خود