جارى نمايد.
" مسأله 1063 " اگر نماز احتياط و قضاى يك سجده يا قضاى يك تشهد يا دو سجده سهو بر او واجب شود، بايد اول نماز احتياط را بجا آورد.
" مسأله 1064 " اگر در شماره ركعتهاى نماز شك كند به گونه اى كه نماز احتياط بر او واجب شود، ولى بعد از نماز شك او بر طرف گردد، چند صورت دارد:
الف - اگر پيش از شروع در نماز احتياط بفهمد نمازى كه خوانده درست بوده، لازم نيست نماز احتياط را بخواند، و اگر در بين نماز احتياط بفهمد لازم نيست آن را تمام نمايد.
ب - اگر پيش از شروع در نماز احتياط بفهمد ركعتهاى نمازش كم بوده، چنانچه كارى كه عمدى و سهوى آن نماز را باطل مىكند انجام نداده بايد آنچه را از نماز نخوانده بخواند و براى سلام بى جا دو سجده سهو بجا آورد، و اگر سهوا كلام بى جايى هم گفته باشد دو سجده سهو نيز براى كلام بى جا بجا آورد. و چنانچه كارى كه نماز را باطل مىكند انجام داده بايد نماز را دوباره بجا آورد.
ج - اگر بعد از خواندن نماز احتياط بفهمد كسرى نمازش به مقدار نماز احتياط بوده - مثلا در شك بين سه و چهار، يك ركعت نماز احتياط بخواند و بعد بفهمد نماز را سه ركعت خوانده - نمازش صحيح است.
د - اگر بعد از خواندن نماز احتياط بفهمد كسرى نمازش كمتر از نماز احتياط يا بيشتر از نماز احتياط بوده، چنانچه كارى كه نماز را باطل مىكند بجا نياورده بنابر احتياط واجب كسرى نماز را به نماز متصل نموده و دو سجده سهو براى سلام بى جا انجام دهد و نماز را هم دوباره بخواند، و چنانچه كارى كه نماز را باطل مىكند انجام داده فقط نماز را دوباره بخواند.
ه - اگر در بين نماز احتياط بفهمد كسرى نمازش بيشتر و يا كمتر از نماز احتياط بوده، بنابر احتياط واجب نماز احتياط را رها كند و كسرى نماز را بجا آورد و دو سجده سهو براى سلام بى جا انجام دهد و نماز را هم دوباره بخواند.
و - اگر در بين نماز احتياط بفهمد كسرى نمازش به اندازه نماز احتياط بوده، بنابر احتياط واجب نماز احتياط را تمام كند و نماز را هم دوباره بجا آورد.
" مسأله 1065 " اگر شك كند نماز احتياطى را كه بر او واجب بوده بجا آورده يا نه، چنانچه وقت نماز گذشته است به شك خود اعتنا نكند. و اگر وقت دارد در صورتى كه مشغول كار ديگرى نشده و از جاى نماز برنخاسته و كارى هم كه نماز را باطل مىكند انجام نداده است بايد نماز احتياط را بخواند، و اگر مشغول كار ديگرى شده يا كارى كه نماز را