و چنانچه از روى اشتباه به طرف راست يا چپ قبله نماز بخواند و در وقت بفهمد نماز را دوباره بخواند، و اگر پس از وقت بفهمد قضا لازم نيست، و اگر به طرف راست يا چپ قبله نرسيده نماز او صحيح است.
" مسأله 998 " بعيد نيست كه مقصود از هر يك از " پشت به قبله " و " طرف راست " و " طرف چپ " آن، يك چهارم دايره باشد.
" مسأله 999 " اگر از روى عمد همه صورت را به گونه اى به طرف راست يا چپ قبله برگرداند كه بتواند پشت سر را ببيند نمازش باطل است، بلكه اگر از روى اشتباه نيز همين كار را بكند بنابر احتياط واجب نماز باطل مىشود، ولى اگر سر را كمى بگرداند - از روى عمد باشد يا اشتباه - نمازش باطل نمىشود، مگر اين كه صورت او از حد استقبال خارج شود.
ششم - آن كه از روى عمد كلمه اى را كه در نماز نيست بگويد و از آن قصد معنا كند، اگر چه معنا نداشته باشد يا يك حرف باشد، بلكه اگر از آن معنايى را هم قصد نكند بنابر احتياط واجب بايد نماز را دوباره بخواند، ولى اگر از روى اشتباه بگويد نماز باطل نمىشود.
" مسأله 1000 " سرفه كردن و آروغ زدن و آه كشيدن در نماز اشكال ندارد، ولى گفتن كلماتى مانند: آخ و آه چنانچه از روى عمد باشد نماز را باطل مىكند.
" مسأله 1001 " گفتن هر ذكرى در تمام حالات نماز اشكال ندارد. همچنين اگر كلمه اى مانند " الله اكبر " را به قصد ذكر بگويد ولى در موقع گفتن آن صدا را بلند كند كه چيزى را به ديگرى بفهماند اشكال ندارد، اما اگر آن را به قصد اين كه چيزى را به ديگرى بفهماند بگويد - اگر چه قصد ذكر هم داشته باشد - نماز باطل مىشود.
" مسأله 1002 " خواندن قرآن در نماز - بجز چهار سوره اى كه سجده واجب دارند - و نيز دعا كردن در نماز اشكال ندارد، ولى احتياط واجب آن است كه دعا را به عربى بگويد.
" مسأله 1003 " اگر كلمه اى از حمد و سوره و ذكرهاى نماز را عمدا يا از روى احتياط چند مرتبه بگويد اشكال ندارد، به شرط آن كه به حد وسواس نرسد.
" مسأله 1004 " نمازگزار در حال نماز نبايد به كسى سلام كند، ولى اگر ديگرى به وى سلام كند لازم است بلا فاصله پاسخ دهد. و اگر از روى فراموشى يا عمد به اندازه اى جواب را تأخير بيندازد كه جواب آن سلام به حساب نيايد، چنانچه در نماز باشد نبايد جواب