. " مسأله 2108 " اگر از كسى طلبى دارد كه بايد بعد از مدتى بگيرد، چنانچه طلب خود را به مقدار كمترى قبول كند و مقصودش اين باشد كه مقدارى از طلب خود را گذشت كند و بقيه را نقد بگيرد اشكال ندارد.
" مسأله 2109 " صلح عقدى است لازم، پس اگر دو نفر با هم صلح كنند هيچ كدام نمىتوانند آن را به هم بزنند مگر با رضايت يكديگر. همچنين اگر در ضمن معامله براى هر دو يا يكى از آنان حق به هم زدن معامله را قرار دهند، كسى كه آن حق را دارد مىتواند صلح را به هم بزند.
" مسأله 2110 " در مواردى كه خريدار يا فروشنده حق به هم زدن معامله را دارد اگر به جاى خريد يا فروش صلح كنند، دو طرف صلح نيز حق به هم زدن صلح را دارند، ولى خيار مجلس (موردى كه دو طرف از مجلس معامله متفرق نشده اند)، خيار حيوان (جايى كه مورد معامله حيوان باشد)، خيار تأخير (موردى كه پول جنسى را كه خريده تا سه روز ندهد و جنس را تحويل نگيرد) و بنابر احتياط خيار غبن (موردى كه يكى از دو طرف زيان ديده باشد) در صلح جارى نمىشود.
" مسأله 2111 " اگر چيزى را كه به صلح گرفته معيوب باشد مىتواند صلح را به هم بزند، ولى گرفتن تفاوت قيمت صحيح و معيوب محل اشكال است.
" مسأله 2112 " هر گاه مال خود را به كسى صلح كند و با او شرط نمايد كه پس از مرگ چيزى را كه به او صلح كرده وقف نمايد و او هم اين شرط را قبول كند، بايد به شرط خود عمل نمايد.
" مسأله 2113 " اگر زن مهريه خود را به شوهر صلح كند تا در مقابل او همسر ديگرى اختيار نكند و شوهر هم قبول نمايد، احتياط واجب آن است كه زن مهريه را نگيرد و شوهر هم با زن ديگرى ازدواج نكند، مگر اين كه با رضايت يكديگر صلح انجام گرفته را به هم بزنند.