والحمد لله والله أعلم بحقايق أحكامه.
امر چهارم - از وجوه تبرك بيوم عاشورا اينكه دعا و طلب حوائج را در اين روز مستحب دانستهاند و به جهت اين كار مناقب و فضايلى براى اين روز به جعل و وضع افترا كردند و دعاهائى چند تلفيق كرده تعليم عاصيان نمودند تا امر ملتبس و كار مشتبه شود چنانچه در خطبه كه در بلاد خود در اين روز مىخوانند براى هر نبى وسيله وشرفى در اين روز زياد مىكنند مثل اخماد نار نمرود و قرار سفينة نوح واغراق جند فرعون وانجاء عيسى از دار يهودان و گاهى به جهت تدليس وعام فريبى و گول زدن ساده لوحان مىگويند " هذا يوم اختاره الله لقتل ابن بنت نبيه " چنانچه از عبد القادر جيلانى در شرح فقره آتيه حكايت مىكنم (1).
مىگويند اين روزى است مبارك كه خداى اختيار كرد براى قتل پسر دختر پيغمبر خود يا للعجب چگونه شده كه نسبت به همه انبياء بايد فضل و انعام و نجات باشد و نسبت به پيغمبر ما بلا و قتل و اسيرى آل و عترت او باشد مگر اينكه اين را هم نعمتى بر اسلام شمارند و گويند - العياذ بالله - هلاك خارجيان در اين روز شد.
چنانچه شيخ صدوق - قدس الله لطيفه واجزل تشريفه - در كتاب (امالى) و كتاب (علل) مسندا از بجليه مكيه نقل كرده كه شنيدم از ميثم رض الله عنه كه فرمود والله مىكشند اين امت پسر پيغمبر خود را در محرم در روز دهم و هر آينه اعداى حق سبحانه تعالى اين روز را روز بركت قرار دهند و همانا اين كار شدنى است.
و پيش گرفته است در علم خداى تعالى و من مىدانم او را به عهدى كه از مولايم رسيده ومتا شطرى از اين حديث را از اين پيش ياد كرده ايم تا آنجا كه بجيله مىگويد - گفتم چگونه مردم روز قتل حسين را روز بركت قرار دهند؟ پس بگريست ميثم و گفت حديثى وضع كنند كه او روزى است كه خداى تعالى در او توبه آدم