قضا نكرده، لازم است پسر دوم قضا كند.
مسائل نماز جماعت مستحب است به جماعت خواندن نمازهاى واجب، خصوصا نمازهاى يوميه، و احاديث بسيارى در فضيلت آن وارد شده كه در اينجا بعضى از آنها را مىآوريم:
رسول اكرم (صلى الله عليه وآله) فرمودند: كسى كه نماز مغرب و عشا و صبح را در مسجد با جماعت بخواند، به منزله كسى است كه تمام شب را به عبادت احيا كرده باشد.
و نيز فرمودند: هر آن كه پنج نماز را به جماعت بخواند، به او گمان خير و خوبى داشته باشيد.
و در حديث ديگر است كه: كسى كه تصميم گرفت براى نماز جماعت به مسجد رود، هر قدمى كه بر مىدارد، خداوند متعال هفتاد هزار حسنه به او مرحمت فرمايد، و او را هفتاد هزار درجه بالا مىبرد، و اگر در همين حال بميرد هفتاد هزار فرشته را فرمان دهد كه در قبر به ديدن او روند و مژده (به بهشت) دهند، و مونس تنهائى او باشند، و تا صبح قيامت برايش استغفار نمايند.
و در روايات معتبره است كه: نماز با جماعت بيست و پنج درجه افضل از نماز فرادى است. و نيز فرموده اند: هر يك ركعت در جماعت، نزد خداوند از چهل سال عبادت محبوبتر است.
البته اين فضيلتها و غير اينها در صورتى است كه امام جماعت از غير اهل ولايت، و فاجر نباشد، چنانچه در احاديث تصريح شده، از جمله در حديث صحيحى از امام باقر (عليه السلام) است كه فرمودند: كسى كه أمير المؤمنين (عليه السلام) را دوست مىدارد و او را از مخالفين برتر مىداند، ولى از آنها بيزارى نمىجويد، چنين كسى دشمن مخلط است، در نماز جماعت به او اقتدا نكن، و احترامى ندارد، مگر از ترس وتقيه باشد.
و در خصوص همسايه مسجد و كسى كه صداى اذان مسجد را مىشنود