را جد يا جده مادرى مىبرد.
(مسأله 2672): اگر وارث ميت جد و جده پدرى و جد و جده مادرى باشد، مال سه قسمت مىشود يك قسمت آن را جد و جده مادرى به طور مساوى بين خودشان قسمت مى كنند، و دو قسمت آن را به جد و جده پدرى مىدهند و جد دو برابر جده مىبرد.
(مسأله 2673): اگر وارث ميت تنها زن و جد و جده پدرى و جد و جده مادرى او باشد، زن ارث خود را به تفصيلى كه مىآيد مىبرد، و يك قسمت از سه قسمت اصل مال را به جد و جده مادرى مىدهند كه به طور مساوى بين خودشان قسمت مىكنند، و بقيه را به جد و جده پدرى مىدهند و جد دو برابر جده مىبرد.
و اگر وارث ميت شوهر و جد و جده باشد، شوهر نصف مال را مىبرد و جد و جده به دستورى كه در مسائل پيش گذشت، ارث خود را مىبرند.
ارث دسته سوم دسته سوم عمو و عمه و دائى و خاله و اولاد آنان است به تفصيلى كه گذشت كه اگر از طبقه اول و دوم كسى نباشد، اينها ارث مىبرند.
(مسأله 2674): اگر وارث ميت تنها يك عمو يا يك عمه است، چه پدر و مادرى باشد يعنى با پدر ميت از يك پدر و مادر باشد، يا پدرى باشد يا مادرى، همه مال به او مىرسد، و اگر چند عمو يا چند عمه باشند، و همه پدر و مادرى، يا همه پدرى باشند، يا همه مادرى، مال به طور مساوى بين آنان تقسيم مىشود.
و اگر عمو و عمه هر دو باشند، و همه پدرى و مادرى يا همه پدرى باشند، مشهور اين است كه عمو دو برابر عمه مىبرد، مانند اين كه وارث ميت دو عمو و يك عمه باشد، پس مال را پنج قسمت مىكنند، يك قسمت را به عمه مىدهند، و چهار قسمت را عموها به طور مساوى بين خودشان قسمت مىكنند، ولى بعيد نيست كه قسمت بين عمو و عمه نيز به طور مساوى باشد، و احتياط به مصالحه ترك نشود.