(مسأله 2037): در معامله نسيه بايد مدت كاملا معلوم باشد، پس اگر جنسى را بفروشد كه وقت برداشت محصول پول آن را بگيرد، چون مدت كاملا معين نشده معامله باطل است.
(مسأله 2038): اگر جنسى را نسيه بفروشد پيش از پايان مدت قرار، نمىتواند عوض آن را از خريدار مطالبه نمايد، ولى اگر خريدار بميرد و از خودش مال داشته باشد، فروشنده مىتواند پيش از پايان مدت، طلبى را كه دارد از ورثه او مطالبه كند.
(مسأله 2039): اگر جنسى را نسيه بفروشد، پس از پايان مدت قرار مىتواند عوض آن را از خريدار مطالبه نمايد، ولى اگر خريدار نتواند بپردازد، بايد او را مهلت دهد يا معامله را فسخ كند، و چنانچه آن جنس موجود است همان را بگيرد.
(مسأله 2040): اگر به كسى كه قيمت جنس را نمىداند، مقدارى نسيه بدهد و قيمت آن را به او نگويد معامله باطل است، ولى اگر به كسى كه قيمت نقدى جنس را مىداند نسيه بدهد و گرانتر حساب كند، اشكال ندارد، مانند اين كه بگويد جنسى را كه به تو نسيه مىدهم تومانى يك ريال از قيمتى كه نقد مىفروشم گرانتر حساب مىكنم و او قبول كند.
(مسأله 2041): كسى كه جنسى را نسيه فروخته و براى گرفتن پول آن مدتى قرار داده، چنانچه پس از گذشتن پاره اى از مدت، مقدارى از طلب خود را كم كند و بقيه را نقد بگيرد اشكال ندارد.
مسائل معامله سلف و شرايط آن معامله سلف آن است كه مشترى پول را بدهد كه پس از مدتى از نوع كالاى مورد نظر (جنس كلى در ذمه) را تحويل بگيرد، (مسأله 2042): اگر بگويد اين پول را مىدهم كه مثلا پس از شش ماه فلان جنس را بگيرم و فروشنده بگويد قبول كردم، يا فروشنده پول را بگيرد