برخى از آن مشخصات را نگويد و بعدا مشترى بفهمد مىتواند معامله را بهم بزند.
(مسأله 2070): اگر شخص جنسى را به ديگرى بدهد و قيمت آن را معين كند و بگويد اين جنس را به اين قيمت به فروش و هر چه زيادتر فروختى اجرت فروش تو باشد، هر چه زيادتر از آن قيمت بفروشد مال صاحب مال است، و فروشنده تنها مىتواند مزد زحمت خود را از صاحب مال بگيرد، و نيز جايز است خودش مزد زحمتش (اجرة المثل) را بردارد. ولى اگر به طور جعاله باشد و بگويد اين جنس را به زيادتر از آن قيمت اگر فروختى زيادى مال خودت باشد اشكال ندارد، و هم چنين است اگر بگويد اين جنس را به اين قيمت به تو فروختم و او بگويد قبول كردم، يا به قصد فروختن جنس را به او بدهد و او هم به قصد خريدن بگيرد كه در اين صورت هر چه زيادتر از آن قيمت بفروشد مال خود او است.
(مسأله 2071): قصابى كه گوشت نر مىفروشد ولى بجاى آن، گوشت ماده مىدهد معصيت كرده است، پس اگر آن گوشت را معين كرده و گفته اين گوشت نر را مىفروشم، مشترى مىتواند معامله را بهم بزند، و اگر آن را معين نكرده، چنانچه مشترى به گوشتى كه گرفته راضى نشود قصاب بايد گوشت نر به او بدهد.
(مسأله 2072): اگر مشترى به بزاز بگويد پارچه اى با رنگ ثابت مىخواهم و بزاز پارچه اى به او بفروشد كه رنگش برود، مشترى مىتواند معامله را بهم بزند.
(مسأله 2073): قسم خوردن در معامله اگر راست باشد مكروه است، و اگر دروغ باشد حرام است.
مسائل شركت (مسأله 2074): دو نفرى كه مىخواهند با هم شريك باشند، چنانچه هر يك مقدارى از مالش را با مال ديگرى به گونه اى مخلوط كند كه از يكديگر تشخيص داده نشود و به عربى يا به زبان ديگر صيغه شركت را بخوانند، يا كارى