از همان روز را نخوانده، چنانچه براى قضاى همه آنها وقت ندارد يا نمىخواهد همه را در آن روز بخواند، احتياط مستحب است نماز قضاى آن روز را پيش از نماز اداء بخواند، و بهتر است كه پس از خواندن قضاى نمازهاى گذشته، نماز قضاى آن روز را كه پيش از نماز اداء خوانده دوباره بخواند.
(مسأله 1342): تا مكلف زنده است ديگرى نمىتواند نمازهاى او را قضا نمايد، هر چند از قضاى نمازهاى خود ناتوان باشد.
(مسأله 1343): مىتوان نماز قضا را با جماعت خواند، چه امام جماعت نماز اداء بخواند يا قضا، و لازم نيست هر دو يك نماز را بخوانند، پس اگر نماز قضاى صبح را با نماز ظهر يا عصر امام بخواند اشكال ندارد.
(مسأله 1344): مستحب است بچه مميز را - بچه اى كه خوب و بد را مىفهمد - به نماز خواندن و عبادتهاى ديگر عادت دهند، بلكه مستحب است وادار كردن او به قضاى نمازهايش، و نيز تمرين و عادت دادن بچه مميز به هر عبادت و عمل صالح و شيوه و روش نيكو; بلكه بر اولياء واجب است آنها را از كارى كه باعث ضرر خود يا ديگران مىشود منع كنند، و از محرمات باز دارند.
مسائل قضاى نماز فوت شده از ديگرى (مسأله 1345): نمازى كه از شخص مكلف فوت شده جايز است پس از مرگ او مجانى يا با اجرت قضا كنند. و چنانچه به عنوان نيابت براى ميت با قصد قربت وظيفه اش را انجام دهند، ذمه اش برئ مىشود.
(مسأله 1346): مستحب است مسلمان، نمازهاى فوت شده از خويشان و ارحام خويش را قضا نمايد، كه ثواب آن عمل و ثواب صله رحم به او داده مىشود. در مستحبات نيز نيابت از سوى افراد مرده يا زنده، ثواب دارد.
(مسأله 1347): نمازهائى كه از پدر و مادر فوت شده، پس از مرگ آنها بر اولادشان واجب است قضا كنند، و پسر بزرگتر كه بر ساير اولياى ميت در ارث مقدم است در وجوب قضا نيز مقدم است، زيرا كه نمازهاى واجب فوت شده دين