(مسأله 1126): اگر بين نماز، غذائى را كه در دهان يا لاى دندانها مانده فرو ببرد، نماز باطل نمىشود، و نيز اگر قند يا شكر و مانند آن در دهان مانده باشد و هنگام نماز خواندن كم كم آب شود و فرو رود اشكال ندارد.
يازدهم مبطل نماز: شك در ركعتهاى نماز دو ركعتى يا سه ركعتى، يا در دو ركعت اول نمازهاى چهار ركعتى است، اگر نمازگزار در حال شك باقى باشد.
دوازدهم مبطل نماز: كم يا زياد كردن ركن نماز چه سهوى چه عمدى، و نيز كم يا زياد كردن عمدى غير ركن مىباشد.
(مسأله 1127): اگر پس از نماز شك كند كه در بين نماز كارى كه نماز را باطل مىكند انجام داده يا نه، نمازش صحيح است.
چيزهائى كه در نماز مكروه است (مسأله 1128): مكروه است در نماز صورت را كمى به سمت راست يا چپ بگرداند، به طورى كه نگويند روى خود را از قبله گردانده، و گر نه نماز باطل است چنان كه گذشت. و نيز مكروه است بر هم گذاشتن چشمها در نماز، يا به سمت راست و چپ گرداندن آنها، و بازى كردن با ريش و دست خود، و داخل هم كردن انگشتها، و آب دهان انداختن، و نگاه كردن به خط قرآن يا كتاب يا خط انگشترى، و نيز مكروه است موقع خواندن حمد و سوره و گفتن ذكر براى شنيدن حرف كسى ساكت شود، بلكه هر كارى كه خضوع و خشوع را از بين ببرد مكروه مىباشد.
(مسأله 1129): هنگام خواب آلودگى و نيز وقت خوددارى كردن از بول و مدفوع، مكروه است نماز بخواند، و هم چنين پوشيدن جوراب تنگ كه پا را فشار دهد در نماز مكروه است، و مكروهات ديگرى كه در كتابهاى مفصل آمده است.
مواردى كه مىتوان نماز واجب را شكست (مسأله 1130): شكستن اختيارى نماز واجب بنابر احتياط لازم حرام است، ولى براى حفظ مال و جلوگيرى از ضرر مالى يا بدنى مانعى ندارد.