(مسأله 524): بچه نا بالغ يا ديوانه اى كه مس ميت كرده پس از بالغ يا عاقل شدن بايد غسل مس ميت نمايد.
(مسأله 525): اگر از بدن زنده يا مرده اى كه غسل داده نشده قسمتى كه داراى استخوان است جدا شود، و پيش از غسل دادن قسمت جدا شده شخصى آن را مس نمايد، بايد غسل مس ميت كند، و چنانچه قسمت جدا شده استخوان ندارد احتياط به غسل ترك نشود.
(مسأله 526): براى مس استخوان بدون گوشتى كه غسل داده نشده چه از مرده جدا شده باشد و چه از زنده، به احتياط واجب غسل مس ميت كند. و براى مس دندان جدا شده از مرده هر گاه با گوشت همراه باشد بايد غسل كند، و نيز اگر دندان همراه با گوشت از زنده جدا شده باشد بنابر احتياط واجب.
(مسأله 527): غسل مس ميت مانند غسل جنابت است، ولى كسى كه مس ميت كرده اگر بخواهد كارى كه مشروط به طهارت است انجام دهد بايد وضو هم بگيرد.
(مسأله 528): براى مس كردن چند ميت يا چند بار مس نمودن يك ميت يك غسل كافى است.
(مسأله 529): براى كسى كه پس از مس ميت غسل نكرده، توقف در مسجد و نزديكى با همسر و خواندن آيه هائى كه سجده واجب دارد اشكال ندارد، ولى براى نماز و مانند آن بايد غسل كند.
مسائل محتضر (مسأله 530): مسلمان محتضر و در حال جان دادن را چنانچه بشود بايد به پشت خواباند به طورى كه صورت و كف پاهايش به سمت قبله باشد، پيغمبر اكرم (صلى الله عليه وآله) فرمودند: محتضر را به سمت قبله متوجه سازيد، كه خداوند عز وجل و ملائكه به روى او اقبال مىنمايند تا قبض روح شود. و چنانچه اين كار به طور كامل ممكن نيست هر قدر كه ممكن است انجام شود، و اگر مقدور نيست بايد او